Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

SOI på Kvalitetsmässan i Göteborg

20 november, 2013

svenskamassan

19-21 november har SOI återigen deltagit med en monter på Kvalitetsmässan i Göteborg. Den är Europas största konferens och fackmässa om verksamhets- och samhällsutveckling, en konferens med ca 4.700 deltagare, fem olika nationella utmärkelser, en KvalitetsBank av utvecklingsprojekt, där man kan sätta in och ta ut goda idéer för verksamhetsförbättring, samt en fackmässa med 200 utställare och över 12.000 besökare.

Då vi besöker SOI:s monter så representeras SOI av Martin Magnusson, Avtalscontroller på Landstinget i Värmland och medlem i SOI: styrelse samt Magnus Bernhardsson, upphandlingschef i Alingsås.

soi monter 2013

Kvalitetsmässan är viktig för SOI för att vi får kontakt med helt andra människor än vi brukar ha, till exempel politiker och beslutsfattare av olika slag. Det hjälper oss att få höra helt andra perspektiv på offentlig upphandling. För de flesta är inte de olika rollerna så viktiga, upphandlare, beställare och så vidare, utan för dem är helheten det väsentliga. Det är också väldigt tydligt att kvalitet och uppföljning står i fokus, inte minst efter senare års vårdskandaler, mutskandaler etc.

Det är också viktigt för SOI att få tillfälle att berätta om den allt viktigare roll som den offentliga upphandlingen spelar i samhällsutvecklingen och den specifika roll som upphandlaren har i skärningspunkten mellan önskemål från politiker, beslutsfattare och beställare å ena sidan och det komplexa regelverket kring offentlig upphandling å andra sidan.

På torsdagen deltar SOI:s ordförande Björn Bergström i en intressant debatt, kallad En bra affär för svenska folket. Den beskrivs så här.

Offentlig upphandling är inte vad den kunde vara. Ska upphandlingen vara politikens redskap för att förverkliga sociala, miljömässiga, etiska och lokala ambitioner? Eller ska upphandlingen skalas av och göras enkel för att främja kvalitet och effektivitet? Nu är Upphandlingsutredningen lagd och nya EU-direktiv på väg. Hur formar vi en lag som ger förutsättningar för kommuner, landsting och stat att göra bra affärer för svenska folket?

I debatten deltar Stefan Holm, upphandlingsexpert Almega, Björn Bergström, ordförande SOI, Gunilla Hulting, departementsråd Socialdepartementet, Eva Sveman, förbundsjurist SKL, och Anders Wijkman, regeringens utredare.
Moderator är Karin Klingenstierna, som vi känner från SOI:s årskonferens i Tylösand.