Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Möt Helena Brynolfsson i SOI:s styrelse

28 oktober, 2013

helena b

Helena Brynolfsson valdes in som styrelsemedlem på SOI:s årskonferens i Västerås, där hon även var en av huvudtalarna. Med lång och omfattande erfarenhet från den privata sektorn har hon många intressanta saker att tillföra styrelsens arbete.

– Hur ser din vardag som inköpschef på Postnord ut?
– Hektisk. Vi arbetar med att bland annat att införa kategoristyrning och har ett stort besparingsprogram på gång. Det blir långa dagar.

– Vad har du för yrkesmässig bakgrund?
– Jag har arbetat 24 år med inköp i stora och små bolag, nationellt och internationellt, privat och statligt, i flera olika branscher och inom olika inköpsområden. Jag har främst arbetat med att bygga upp inköpsfunktioner i tuffa miljöer där struktur och kompetens saknats.
Jag har läst på tre universitet i tre olika länder och har bland annat en MBA i Supply Management från University of Bath.

– Varför har du engagerat dig i SOI?
– Precis som inom den privata industrin så finns det stora möjligheter inom inköpsområdet som idag inte nyttjas. För bolag, kommuner, etc som vill lyfta sig finns det en stor potential att uppnå en bättre lönsamhet/erhålla mer för våra skattepengar. Jag är gärna med och bidrar så att inköp både status- och prioritetsmässigt åker upp på dagordningen.

– Hur ser du på den offentliga upphandlingens utveckling och framtid?
– Det förefaller ha varit för mycket fokus på upphandlingsproceduren och det skulle behöva satsas mer på inköpsområdet både resurs- och kompetensmässigt. Det finns en stor potential att utveckla detta vidare och en ljus framtid för inköp inom det offentliga.

– Vad gör du på din fritid/när du inte arbetar?
– Jag umgås med min familj, min hund och vänner. Jag tycker om att åka skidor, vara i fjällen och rida. Och resa när tid och tillfälle ges.