Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Möt Martin Magnusson i SOI:s styrelse

10 september, 2013

martin magnusson liten

Vid SOI:s årskonferens i Västerås fick styrelsen fyra nya medlemmar, som vi succesivt kommer att presentera på hemsidan. Först ut är Martin Magnusson, Avtalscontroller på Landstinget i Värmland. Martin tillhör dessutom den allra första gruppen som certifierades enligt SOI:s nya modell.

– Hej, hur ser din vardag i Karlstad ut?
– Den är på sätt och vis splittrad, så till vida att jag faktiskt har två olika arbeten, dels åt landstinget och dels åt Region Värmland, som är ett kommunalförbund, med ansvar bland annat för folkhögskolor och regional utveckling. Jag har arbetat sex år åt landstinget som upphandlingskonsult, men sedan augusti arbetar jag på halvtid åt dem, med strategisk avtalsvård. Jag gör alltså inte själva upphandlingarna, utan bidrar till hur de formas, förvaltas och följs upp. Här är jag en del i ett stort team, där vi samarbetar och backar upp varandra på olika sätt och trivs väldigt bra tillsammans.

– På Region Värmland är jag däremot helt ensam om att ha upphandlingskompetens. Jag möter väldigt många olika människor, ser till att få grepp om hur behoven ser ut och vad som skall upphandlas. Själva upphandlingarna genomförs sedan av upphandlarna i Karlstad kommun.
Men jag arbetar ju med samma typ av frågor på bägge arbetsplatserna, så splittringen är egentligen skenbar och inget jag upplever i vardagen.

– Vad har du för yrkesmässig bakgrund?
– Jag är visserligen bara 36 år men har hunnit byta bana rejält ändå. Jag är utbildad kock och har arbetat i restaurangbranschen, men tröttnade till slut. Jag började studera och tog en magisterexamen i rättsvetenskap, på Örebro universitet.

– Varför har du engagerat dig i SOI?
– Jag har ju Pia-Britt Hildebrand som chef på landstinget. Det har märkts väldigt tydligt på henne hur roligt det är med SOI. Och man får en kanal till hela upphandlarvärlden, mycket input och nya perspektiv. Jag ser även fram emot att få delta i SOI:s arbete med upphandlingsfrågor för att t.ex. påverka och underlätta upphandlarens vardag. Så jag är väldigt glad över att ha blivit invald i styrelsen.

– Hur ser du på utvecklingen av den offentliga upphandlingen?
– Det har hänt väldigt mycket sedan 2007. E-handel och elektroniska anbud är en del, som har plockat bort väldigt mycket pappershantering. Men ännu viktigare är att det har skett en viss ”avjuridisering”, fokus har flyttats mot den goda affären. Det är en sund utveckling tycker jag, trots att jag är jurist. Dessutom har yrket lyfts fram i ljuset och man har alltmer börjat inse vikten av en professionell inköpsfunktion.

Vad gör du på din fritid?
– Den kretsar väldigt mycket kring musik. Jag är trummis och har spela metal i många band och konstellationer, just nu i bandet Damien. Hård musik med andra ord!

Lycka till med arbetet, både i Värmland och i SOI:s styrelse!