Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

SOI Syd i gedigen nystart

10 september, 2013

soi skuggsyd

Inte mindre än 83 personer samlades på Malmö högskola, när SOI Syd efter att ha vilat några år, åter tagit upp sin verksamhet. Gabriella Manieri, nybliven upphandlingschef i Malmö stad och 2007 vald till Årets inköpare på SOI:s årskonferens i Växjö, berättar om anledningen.

– Tidigare flyttade vi runt ansvaret för nätverksträffarna vilket innebar att stafettpinnen blev liggande någonstans. Nu har vi insett att det behövs en styrgrupp som tar ett övergripande ansvar för och samordnar träffarna. Det hindrar inte att träffarna sker på olika orter med olika värdar. Henrik Karlsson från Helsingborgs stad, Martin Reinholtz på Öresundsbro Konsortiet, Louise Strand på Region Skåne och jag själv utgör styrgrupp och vi kommer under hösten planera för nästa möte i SOI Syds namn. Nästa nätverksträff kommer sannolikt att genomföras i februari eller mars.

gabriella manieri 3_1 liten

– Mötet den 19 juni arrangerades som en nätverksdag, för att möjliggöra både erfarenhetsutbyte och kompetensutveckling. En viktig del är att deltagarna kommer från olika verksamheter, både från kommunal, landstingskommunal och statlig förvaltning. När deltagarna skulle bryta för lunch fick de en godisbit i handen och tog man en Dumlekola så var man hänvisad att sitta vid Dumlebordet. På så vis fick vi en oförutsedd blandning bland deltagarna. Det funkade jättebra, de flesta satt kvar hela lunchen och diskuterade med varandra istället för att skynda iväg till sina mobiler och sina kompisar.

– Vi hade duktiga föredragshållare. Martin Puumalainen från Lekolar AB och Lotta Hedre från Helsingborgs stad, har båda gedigna erfarenheter från såväl privat som offentlig verksamhet, vilket gav stor igenkänningsfaktor men också nya inspel och tankar. Vi hade också en skådespelare/regissör som pratade om vardagsretorik – som också fick oss att känna igen både eget och andras beteende men som också gav oss tips om hur man bör agera retoriskt för att lättare få fram sitt budskap.

Nämnas bör också att vi fick ett visst bidrag från SOI, som en hjälp på vägen för att klara arrangemanget både ekonomiskt och praktiskt. Vi la träffen mitt på dagen för att göra det möjligt för deltagare från hela Skåne att komma, även om man har dagis och skola att ta hänsyn till. Responsen från mötesdeltagarna var också väldigt positiv och vi ser fram emot nästa arrangemang.

Bild: Ola Torkelsson