Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Möt SOI:s nya ordförande

19 maj, 2008

lisbeth mindre
Som ni alla vet valdes Lisbeth Johnson till SOI:s nya ordförande vid årskonferensen. Vi bad Lisbeth att kort presentera sig utifrån sitt nya uppdrag.

Tack!

Först ett stort och varmt TACK för det förtroende som ni visat mig genom att välja mig till ordförande för föreningen! Jag känner mig mycket hedrad, stolt givetvis och fylld av energi och lust till att tillsammans med övriga i styrelsen hugga tag i de uppgifter som väntar. Det ska bli jättekul att få var med och bidra till föreningens fortsatta utveckling, nu som dess ordförande. Men min övertygelse och absoluta ambition är att styrelsearbetet ska präglas av lagarbete. Det är naturligt att en styrelseordförande är den som syns och hörs mest men solospel kan aldrig framgångsrikt matcha ett väl fungerande kollektiv. Bl.a. därför blir inte detta en programförklaring. Föreningens inriktning utifrån den verksamhetsplan som årsmötet har fastställt ska vi i hela styrelsen diskutera och komma överens om och sedan kommunicera på lämpligt sätt.

Min egen bakgrund innehåller tjänster som upphandlare i såväl landsting (Kronoberg), staten (Socialstyrelsen och Försvarsmakten) som kommun (Halmstad) och dessutom från ett offentligt ägt bolag (Sjukvårdshuvudmännen upphandlingsbolag, SUB). Jag har på något ställe varit ensam upphandlare, i andra en kugge i en stor organisation. Jag har erfarenhet av att bygga upp en ny upphandlingsfunktion och också att få vara med och utveckla en redan bildad. Förhoppningsvis kan jag ta med mig dessa skilda erfarenheter in i arbetet i SOI.

Årskonferensen ja, så kul att se uppslutningen och inte minst att notera att det från många huvudmän kommer flera deltagare. Visst, det kostar tid och pengar men är så värdefullt för det fortsatta utvecklingsarbetet på hemmaplan. Man kommer hem med en gemensam bild från föreläsningar och diskussioner. Man han har ett likartat bagage med impulser, idéer och handfasta råd och har kunnat knyta många fler nätverkskontakter än om man varit själv. Många har givetvis ingen möjlighet att ha med en arbetskamrat, man är kanske bara en i upphandlingsfunktionen, och då måste vi andra kanske vara särskilt uppmärksamma på detta. Nåväl, årskonferensen känns som en bra samlingsplats som givetvis också den skulle kunna utvecklas ytterligare. Det vore spännande om ännu fler av våra medlemmar hade möjlighet att delta och bidra till föreningens och upphandlingsfunktionens utveckling.

Vi ses!
Lisbeth Johnson