Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Ordföranden har ordet

4 oktober, 2010

ordf okt 10

Tack, alla ni som tagit er tid att besvara medlemsenkäten. Styrelsen har tagit del av enkätsvaren, som i sammanfattning kommer att presenteras utförligt i nästa nyhetsbrev. Det jag redan nu vill berätta är att svaren bekräftar min bild av att en medlem i Sveriges Offentliga Inköpare är mycket engagerad i och trivs med sitt jobb. Vårt fortsatta utvecklingsarbete kommer att ha enkätresultaten som utgångspunkt. Årskonferensen 2011 kommer också att bygga på det som ni tycker är viktigt att SOI jobbar med.


Planeringen för årskonferensen har gått in ett intensivt skede. Temat är fastställt - ”Uppdrag bra affärer – kommunikation, dialog och förståelse”. Vi har redan förfrågningar om möjlighet att anmäla sig och boka hotell. Det är otroligt kul att intresset är så stort vilket gör att vi inom kort kommer att öppna för bokning av både konferens och hotell. Håll koll på hemsidan! Jag kan också berätta att vi redan jobbar med val av ort för årskonferensen 2012. Var vi förlägger den meddelas dock först i slutet på årskonferensen 2011. Är ni intresserade att få konferensen till er hemmaplan 2013 eller senare så börja agera redan nu. Ett kriterium för styrelsens val är att det finns lokalt engagerade på orten, som kan hjälpa till med arbetet. Är ni intresserade börja fundera redan nu; vad är det som ni kan erbjuda?

Årets inköpare skall utses på årskonferensen. Stipendiekommittén vill ha in förslag på duktiga medlemmar som förtjänar utmärkelsen. Styrelsen har inte full koll på alla medlemmar så vi måste få er hjälp.

I vår budget finns det medel avsatta för regionala aktiviteter. Tyvärr är det ingen anstormning av ansökningar. Styrelsen diskuterar nu grunder för att medel skall kunna erhållas. I nästa nyhetsbrev kan jag förhoppningsvis presentera ett förslag till kriterier för stöd till regionala aktiviteter. Jag hoppas att detta kommer att stimulera er kreativitet så att fler regionala aktiviteter kommer till stånd.

Jag har märkt ett ökat intresse för oss, våra åsikter, erfarenheter mm. Det är allt fler myndigheter som ringer, mailar och vill ha SOI:s synpunkter på diverse frågeställningar. Hur arbetsmarknaden ser ut för upphandlare, hur vi ser på lagändringen om ”bör ställa miljökrav” etc. SOI har blivit uppmärksammat, vilket, som ni redan vet, också framgår av regeringens direktiv till den utredning som jag berättade om i ett nyligen publicerat ordförandebrev.

Avslutningsvis kan jag också förmedla den glädjande nyheten att minst tre orter (Ängelholm, Göteborg och Värnamo) har ansökt om att få starta yrkeshögskoleutbildning av upphandlare/inköpare. Hoppas att också myndighetens beslut blir lika glädjande.

Ha en fortsatt skön höst!
Lisbeth Johnson