Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Ordföranden har ordet

19 december, 2011

ordforarordet dec 11

Sedan förra ordförandebrevet har det inte hänt så mycket nytt. Jag tar mig därför friheten att göra denna ordförandehälsning lite kortare än normalt. Styrelsen arbetar för fullt med remissvaret på Upphandlingsutredningen. Också många av er medlemmar ägnar väl en och annan timme åt den mellan förfrågningsunderlag, utvärderingar, avtalsuppföljningar och kanske yttranden över överprövningar. Att det är en viktig utredning, som väl tål att noggrant läsas, vet ni redan att jag tycker. Jag är säker på att vi är överens på den punkten. Vi i styrelsen ser mycket gärna att ni sänder oss synpunkter som vi kan ta med i vårt SOI-yttrande. Kanske har ni synpunkter som av en eller annan anledning inte kan tas med i kommunens, landstingets eller myndighetens yttrande. Låt oss få ta del av dem! Kanske passar de bättre i SOI:s yttrande.

Om årskonferensen och om nomineringar till de val som ska förrättas där och till Årets inköpare har jag skrivit i tidigare ordförandebrev. Jag har också försökt stimulera er till att skriva motioner om spännande åsikter om vår verksamhet. Ta de kommande helgerna mellan skinkan och lutfisken på er att fundera över dessa frågor.

Offentlig upphandling har verkligen blivit hett under hösten. I grunden finns säkert någonting positivt med det. Samtidigt är det ju dessvärre oftast i samband med allehanda tråkigheter som strålkastarna zoomar in vår verksamhet. Men låt oss så här i slutet av året konstatera att det är intressanta uppgifter vi har. Och inte minst Upphandlingsutredningen har uppmärksammat det. Det blir nog ett spännande 2012 också.

Nu skall det bli skönt med lite ledighet. Jag hoppas att ni alla får möjlighet till avkoppling från det vanliga. Så ses och hörs vi på det nya året.

God Jul och ett Gott Nytt År

Lisbeth Johnson