Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Conny Callin – ny medlem

22 februari, 2011

conny callin 204

Conny Callin är nybliven medlem i SOI och arbetar sedan i november som upphandlingskonsult på SKL Kommentus Inköpscentral AB. Han kommer närmast från en tjänst som försäljningschef åt offentlig sektor på Fujitsu i Stockholm och har också jobbat på ledande befattning med inköp och försäljning på bland annat Merck, Sharp&Dohme, Arkitektkopia Color Center samt LIC Ortopedi. Conny Callin kommer framförallt att arbeta med marknadsfrågor.

SKL Kommentus har ju nyligen blivit inköpscentral och bakgrunden är en ändring i lagen om offentlig upphandling (LOU) som från den 15 juli 2010 gjorde det möjligt att bilda så kallade inköpscentraler. Den som bildar inköpscentral ska själv vara upphandlande myndighet i enlighet med LOU:s regler. En inköpscentral får inte drivas med vinstsyfte och upphandlande myndigheter kan använda inköpscentralen utan föregående konsultupphandling.

Ett viktigt steg för SKL Kommentus var då ledningen tillsammans med en bred referensgrupp under hösten arbetade fram tydliga kriterier för vilka områden som lämpar sig för nationell upphandling. Huvudsyftet med inköpscentralen är att skapa medlemsnytta för Sveriges kommuner, landsting och regioner.

Conny är alltså ny som upphandlare och som medlem men har en desto större erfarenhet efter många års arbete på leverantörssidan och har under nästan hela yrkeslivet gjort affärer med offentlig upphandling. Det betyder bland annat att han deltagit på många av SOI’s årskonferenser genom åren.

– Det har varit väldigt stimulerande att vara där som leverantör. Typiskt för årskonferenserna är att man alltid har blivit väl mottagen och att det dessutom har funnits ett bra program med goda talare och bra erfarenheter att ta med sig hem. Så det skall bli väldigt roligt att åka på årets konferens som medlem i SOI!

– Hur känns det att ha gått över till att arbeta som upphandlare?

– Det känns väldigt bra så här långt. Jag tror man kan säga att kundvård är en av mina styrkor och det har jag nytta av i mitt uppdrag. Och med SKL Kommentus roll som inköpscentral så betyder det ett nytt sätt att bygga relationer för att skapa bra affärer och förutsättningar för upphandlande myndigheter och leverantörer. Det handlar om att tänka och arbeta i nya banor.

Jag har haft glädjen att få arbeta inom flera intressanta områden genom åren. Måltidsbranschen är en, där jag bland annat arbetade med högskolerestaurangerna och där vi faktiskt införskaffade en del av utrustningen via Kommentus, som det hette då. Jag har arbetat inom läkemedelsbranschen och inom ortopedteknisk service. En tid arbetade jag med trycksaker, närmare bestämt då det digitala trycket började slå igenom i början på 1990-talet och då hjälpte jag Arkitektkopia att bygga upp en service kring detta åt bland annat de statliga verken.

– Hur ser du på SKL Kommentus nya roll?

– Vi har en spännande tid framför oss och kommer att bygga verksamhet inom en rad nya avtalsområden. Men det kräver eftertanke och noggrannhet i hur vi gör det. Å ena sidan har vi specialkompetens som de upphandlande myndigheterna inte alltid har tillgång till. Å andra sidan kan naturligtvis stora nationella upphandlingar slå sönder fungerande strukturer om man inte är uppmärksam och tänker sig för. Men vi är mycket medvetna om detta och kommer att lösa uppgiften på ett bra sätt.

– Vad har du för intressen utanför arbetslivet?

– Mat är ett av mina stora intressen. Jag är engagerad i Chaîne des Rôtisseurs, ett gastronomiskt sällskap för yrkesmän och amatörer, med anor ända tillbaka till 1200-talet. Den svenska verksamheten startades av Tore Wretman, som jag varit kollega med, år 1959. Rôtisseurkonsten är ett speciellt sätt att grilla kött. Den gamla stekvändarordens roterande spett finns med i Chaînes vapensköld och symboliserar en ”ärlig kokkonst, där råvarorna smakar vad de är”.

Jag tycker också om att resa, inte minst i Asien och jag fotograferar mycket.

– Varmt välkommen som medlem i SOI!