Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Remissyttranden från SOI

23 januari, 2011

Nu finns även SOI’s remissyttranden när det gäller Innovationsupphandlingsutredningen och Statskontorets utredning om en ny upphandlingsmyndighet på SOI’s hemsida. Här kan du läsa sammanfattningarna och du kan också gå vidare för att ladda ner hela yttrandena.

Yttrande över betänkandet Innovationsupphandling

Sammanfattning
Sveriges Offentliga Inköpare (SOI) tillstyrker förslaget om ny lag om förkommersiell upphandling.

SOI tillstyrker förslaget om att inrätta en annonsdatabas för innovationsupphandlingar, men avstyrker att en sådan ska administreras av Vinnova. Det finns redan idag fungerande annonsdatabaser, både privat (t.ex. OPIC, Allego och Mercell) och hos t.ex. Kammarkollegiet (LOV). Det vore ändamålsenligt att samla annonserna inom den offentliga upphandlingen till samma kanal.

SOI anser att det i och för sig är mycket positivt att skapa ett expertstöd inom området, men att man bör överväga stödets placering.

Yttrande avseende Statskontorets utredning angående upphandlingsstödjande verksamhet (dnr 2010/95)

Sammanfattning
Sveriges offentliga inköpare (SOI) tillstyrker utredarens förslag angående att bilda en ny myndighet för att hantera samtliga upphandlingsfrågor.

SOI:s uppfattning är att det är av stor vikt att samla den upphandlingsstödjande verksamheten inom den offentliga sektorn. Samtidigt vill SOI poängtera att själva upphandlingsmomentet inte får ses som en fristående del av myndigheters inköpsverksamhet och att det därför är viktigt att en ny myndighet har mandatet att hantera även inköpsstrategiska frågor.

Det är även viktigt att verksamheten upplevs som ett konkret stöd, där myndigheten ger konkreta råd i specifika frågor och inte endast ger ut allmänna vägledningar. Det är även viktigt att beakta att den verksamhet som föreslås ingå i en ny myndighet och som är fungerande idag, kan fortsätta fungera på ett lika bra, eller ännu bättre sätt.

Gå vidare för att ladda ner yttrandena.