Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Ordföranden har ordet

17 mars, 2011

ordforarmars172011

Nedräkningen har börjat, nu är det mindre än två veckor kvar till årets SOI-konferens. Vi har rönt ett otroligt intresse i år. Det är fulltecknat och det är många som har stått på väntelista och hoppats att någon tidigare anmäld skall tvingas lämna återbud.

Årsmötet kommer att äga rum onsdagen den 6 april kl 08:30. Årsmöteshandlingarna är klara och finns nu tillgängliga för medlemmar på www.soi.se. Där ingår styrelsens förslag till verksamhetsplan för 2011. Enligt förslaget så kommer vi att fortsätta arbetet med prioritering av kompetensfrågor, årskonferens och utåtriktat arbete. Vi planerar för deltagande både på seminarier i Almedalen och på Kompetensmässan i Göteborg. Ett annat förslag är att vi påbörjar ett visionsarbete för SOI.

I år kommer styrelsen att finnas tillgänglig för samtal i konferensens pauser. Vi kommer att ha en plats bland utställarna.

Sista punkt på årskonferensen blir som vanligt lottdragning om gratis deltagande vid nästa årskonferens. Vilka fem blir vinnarna? Direkt efter detta kommer vi att presentera platsen för årskonferensen 2012. Vi hinner inte avsluta en årskonferens förrän planeringen för nästa är igång.

För er som inte har möjlighet att delta i år kommer vi att göra vårt bästa för att ni skall få information löpande via vår hemsida.

Som medlemmar i SOI har vi förmåner, däribland tidningen ”Upphandling24”. Vi har fått frågor från medlemmar som blivit uppringda av prenumerantvärvare till tidningen. Medlemmarna undrar vad som gäller, för värvarna har inte känt till att medlemmar i SOI sedan i april 2010 har tidningen via medlemskapet.  Jag har med anledning av detta haft samtal med tidningens chefredaktör och den ansvarige för prenumerantvärvningen.  Nu skall värvarna ha fått kännedom om att medlemmar i SOI inte behöver ha egna prenumerationer och ska också fråga om man är medlem i SOI eller inte. Detta för att undvika missförstånd och irritation. Vi kan dock inte begära att de har kunskap om vilka som är medlemmar i SOI.

Jag vill uppmana er som är medlemmar att gå in på SOI:s hemsida och ta del av SOI:s samtliga medlemsförmåner.

Styrelsen har lämnat remissvar på EU-kommissionens grönbok ”Modernisering av EU:s politik för offentlig upphandling med sikte på en effektivare europeisk upphandlingsmarknad”. Remissvaret hittar ni vår hemsida. Vi föreslår att vi i fortsättningen bara ska ha en lag, LUF, att LOU alltså upphör och att LUF kompletteras så att den täcker helheten. Det är många som lämnar svar på grönboken. Jag håller på att läsa dem och hittills kan jag konstatera att åsikterna skiljer sig en hel del åt. Nu gäller det att ta fram fakta som stödjer våra ställningstaganden. Detta visar tydligt att det måste till forskning och statistik för att vi skall komma framåt.

Lisbeth Johnson