Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Patrik Bjerninge – ny medlem i SOI

30 november, 2011

partillekommun

Partille kommunhus. Foto: Louise Bång

Bland våra senast invalda medlemmar hittar vi Patrik Bjerninge, som arbetar som upphandlare i Partille strax utanför Göteborg. Partille har cirka 35.000 invånare och är kanske mest känt för sina handbollslag i Sävehof liksom för Partille Cup, som är världens största och mest internationella ungdomsturnering i handboll, med cirka 20.000 deltagare.

Som bakgrund för yrkesvalet har Patrik sina studier i företagsekonomi på Handelshögskolan i Göteborg, från början med inriktning mot marknadsföring men verkligheten pekade allt tydligare mot upphandlaryrket.

Efter studierna arbetade han två år i Bollebygds kommun, en kombinerad tjänst där han framför allt var ekonom men även till en del upphandlare och länken mellan lilla Bollebygd och betydligt större Borås, som man samarbetade med i upphandlingsfrågor.

Sedan april i år arbetar han i hemkommunen Partille. Man är två upphandlare plus en controller ( som arbetar 50 procent åt ekonomiavdelningen och 50 procent med att följa upp avtalstrohet, något man i kommunen ser som väldigt viktigt). Förutom det egna upphandlingsarbetet så hänger man på väldigt många av Göteborgs Upphandlingsbolags avtal, där som mest 13 kommuner deltar.

– Varför blev du upphandlare?

– Jag upptäckte att upphandlarjobbet är mycket roligare än det renodlade ekonomiarbetet. I en liten kommun arbetar man ju brett, med både entreprenader, varor och tjänster. Som ganska ny i den offentliga upphandlingen är det otroligt lärorikt. Och man får väldigt mycket kontakter, både i de egna verksamheterna och hos leverantörerna.

Jag trivs väldigt bra, både på min arbetsplats och med upphandlaryrket. Och jag inser att jag satsat på en framtidsbransch som blir allt viktigare.

– Vad gör du på fritiden?

– Jag gillar att umgås med vänner och med min flickvän och jag försöker träna en del. Jag växte upp med handboll i Sävehof och har spelat i division 3 med Partille IF. Tyvärr har en nackskada stoppat handbollsspelet, åtminstone för tillfället.

– Då skall du vara mycket välkommen som medlem i SOI!