Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Årskonferensen i backspegeln

17 april, 2013

Tack till Västerås, till alla som arbetat med förberedelserna och som har sett till att vår största årskonferens någonsin har fungerat! Detta gäller framför allt, men inte bara, den grupp som arbetat så intensivt med förberedelserna utan även själva konferensanläggningen, som arbetade mycket professionellt och med en bra service. (Vi som tog oss hem med tvåvåningstågen är speciellt tacksamma över den lilla påsen med frukt, macka, godis och vatten som skickades med oss, med tanke på att dessa tåg inte har någon servering.)

Många positiva kommentarer har hörts om årets konferens, men vi kommer naturligtvis att göra en genomarbetad utvärdering och enkät också. Nämnas bör redan nu Salvatore Grimaldi och Freddy Amigo, vars improviserade (ja, det är sant) framförande av O Sole Mio höjde stämningsläget redan från början, liksom vår mycket proffsiga moderator Rickard Olsson som, trots många snabba repliker och skämt, hela tiden såg till att hålla fokus på föredragens och seminariernas innehåll.

En del dokumentation/föreläsningsmaterial har redan lagts upp på hemsidan och förhoppningsvis kommer ännu mer.

Inom kort kommer också de fyra nya styrelsemedlemmarna att presenteras lite närmare, liksom röster från några av konferensens deltagare.

Här följer ytterligare några bilder från konferensens sista dag.

hans-gunnar o andres

Hur transparenta vågar vi vara?
Hans-Gunnar Gustavsson och Andrea Regnader berättade om den amerikanska staden Fort Collins, kanske världens mest transparenta stad vad gäller information till invånarna. Man har bland annat skapat ett databasbaserat onlineverktyg där invånarna i detalj kan följa stadens utgifter. Informationen uppdateras efter varje månadsskifte och inkluderar alla kostnader utom sådant som röjer konfidentiell information enligt sjukvårdslagstiftning. Informationen sträcker sig två år tillbaka i tiden och inkluderar både alla betalningar utifrån fakturor och betalningar med stadens kreditkort och med en mängd olika sätt olika sökvägar.

henrik helsingborg

Henrik Karlsson, upphandlingschef i Helsingborg berättade om hur man utvecklar arbetet att med hjälp av inköpsanalysverktyg få ett mycket bättre grepp om stadens samtliga inköp.

erica rickard

Erica Wright, organisationskonsult, får följdfrågor kring processledning av moderator Rickard Olsson.

curre lundmark

Idrottsledaren och profilen Curre Lundmark äntrade scenen för att presentera en om möjligt ännu större profil, ishockeyspelaren Nicklas Lidström, som innan en lång och extremt framgångsrik NHL-karriär fick sin tidiga hockeyfostran i Västerås.

nicklas l

Moderator Rickard Olsson påstod att han fick kändisfrossa när han skulle grilla Nicklas.

nicklas o rickard

Även avgående ordförande Lisbeth Johnson fick möjlighet att tacka och krama om Curre och Nicklas.

celebritys

Ellen Heldahl med kollega från Konkurrensverket fick prata fort och intensivt om hur man arbetar mot osund konkurrens i offentlig upphandling.

ellen h

En avgående och en tillträdande ordförande samt en tillträdande vice ordförande hjälps åt att dra vinnare som får åka delta gratis på nästa årskonferens.

treordf

Några av dem som arbetat hårt med förberedelserna inför årskonferensen avtackas. Pia-Britt Hildebrand, Birgitta Enzell och Alvar Bogren. Stort tack också till den lokala upphandlargruppen som tyvärr inte var på plats vid avslutningen.

pibiral
Och slutligen avslöjades platsen för nästa årskonferens, som äger rum i den europeiska kulturhuvudstaden 2014, Umeå.
Här ser vi nästa års konferensgeneral Egil Nylén, upphandlingschef i Umeå och vice ordförande i SOI, samt konferensgeneralen från den omtalade årskonferensen i Umeå 2005, dåvarande upphandlingschefen i Umeå, Hans Gum, som nu deltog i Västerås som hedersmedlem i SOI.

egil o hans