Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Ordföranden har ordet

19 februari, 2014

bbordforararsept13 liten

De senaste dagarnas väder har präglats av solsken och blå himmel. Åtminstone där jag befunnit mig. Som alla tidigare år konstaterar jag hur skönt det skulle vara om det var lite ljusare större delar av året. Vissa saker är det bara att förhålla sig till så jag nöjer mig med att se det som att det är förändringarna som skapar möjligheter för att se hur bra något kan vara och att glädjas över det! Ungefär som det dagliga arbetet med andra ord. Ibland behövs en förändring för att sätta ljus på det jag som individ gör på dagarna, oavsett om det är bra eller dåligt. Nu har SOI tre etablerade nätverk (SOI Norr, Syd och Väst) och en ansökan om att etablera SOI Mitt har inkommit. Denna typ av nätverk kan vara ett bra sätt att just få lite nytt ljus på det jag själv håller på med och kanske även ge mig möjligheten att vara ljusbärare åt någon annan. Jag tror att dessa nätverk har stor potential, men, för det finns alltid ett men, potentialen bestäms av deltagarna. Om dessa regionala nätverk ska fortsätta att finnas till och utvecklas krävs ett engagemang från deltagarna. Inte särskilt stort, men ändock ett visst personligt engagemang. Föreningen bidrar med ekonomiska medel för att stå som garant för de kostnader som följer på ett nätverkande, men sedan krävs det ett regionalt engagemang. Fundera över vad just din roll i detta kan vara och vad du vill få ut av ett nätverk!

Ett annat sätt att skapa förändring är att byta jobb. Vilket jag själv kommer att göra. Lite tidigare än vad jag tänkt, men ibland kommer en utmaning som är så intressant att det inte går att säga nej. Denna personliga förändring kommer även att få återverkningar på SOI eftersom den roll jag kommer att ha på Konkurrensverket inte är fullt ut kompatibel med rollen som ordförande för SOI. Även om verksamheterna rimligtvis har ungefär samma grundläggande målsättningar finns det ändå skillnader. Att då ha två utåtriktade roller där drivkrafterna i den enskilda frågan kan skilja sig åt gynnar ingen av organisationerna. När jag fick erbjudande om anställning på Konkurrensverket meddelade jag därmed valberedningen om att jag avgår som ordförande i och med årsstämman i år. Jag har varit aktiv i styrelsen under fem år. Som ledamot, vice ordförande och nu ordförande. SOI har varit och är en positiv kraft för den goda affären och det är med viss sorg jag lämnar styrelsearbetet. Jag har dock gjort fem år, vilket gör att jag samtidigt har givit mycket av min energi i föreningen och att nya krafter kan ta vid och fortsätta. Att det sedan finns goda förutsättningar för ett utbyte mellan Upphandlingsstödet och SOI är en bonus. Valberedningen med Lisbeth Johnson i spetsen är mitt uppe i sitt arbete med att föreslå en ny styrelse. De stänger dörren för det arbetet inom en relativt snar framtid, men ännu finns möjligheten att ge dem lämpliga namn på kandidater!

Slutligen närmar sig årskonferensen. Förra året slog vi deltagarrekord. Detta året kommer vi att bli något färre, men det totala antalet personer som kommer att vara på plats ligger i skrivande stund på drygt 400 vilket är roligt. För dig som inte bokat plats än är det hög tid att göra det för att säkerställa plats på hotell m.m.

Allt gott!

Björn