Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Årskonferensen i Umeå har startat

25 mars, 2014

publik 24

För nio år sedan samlades 300 SOI-mdlemmar till årskonferens i Folkets Hus i Umeå. Nu är vi tillbaka på samma plats, men denna gång är vi nästan 500 personer och samtliga stadens hotell har fyllts till sista plats. SOI har utvecklats starkt och detta sätter prägel på konferensen.

Måndagkvällen började med att Björn Bergström, avgående ordförande, inledde konferensen ned att hälsa välkommen och ge en kort exposé över vad konferensen syftar till, vad SOI står för och hur konferensen både skall öka våra kunskaper men också utveckla våra kontakter och våra nätverk. Björn passade också på att kalla upp den nuvarande styrelsen som presenterades från scenen.

styrelse 24 mars

Därefter äntrade vår moderator, Lennart Pålsson scenen och berättade en smula om sina operativa erfarenheter från inköpsverksamhet. Han presenterade ”Det optimala mötet”, en bok som ställer frågan vad vi får med oss från konferenser. Ett par ex lottades i rask takt ut till personer i publiken. Även den så kallade ”mikrofonbollen” presenterades med hjälp av Martin Magnusson från Landstinget Värmland, liksom även twitterhashtaggen #SOIUMEÅ.

Resan för Umeå till att bli Europas kulturhuvudstad presenterades sedan av Umeås kulturchef Fredrik Lindegren, som är konstnärlig ledare för kulturhuvudstaden. Egentligen började historien redan 1974, med visionen kring kulturdriven tillväxt, som till slut formulerades som Curiosity and Passion. Med hjälp av en kraftfull gaffeltruck, en till arg skidåkare förklädd skådespelare och en stor mängd underfundighet och jäklar anamma blev till slut Umeå kulturhuvidstad i Europa! På bilden ser vi därför Europa i ett Umeå-perspektib

europa

Att leva sitt liv efter sina egna värderingar och mål, sammanfattar vad bröderna Jesper och Joakim Blomqvist står för (Inte jaget utan laget). En intressant föreläsning om hur man hanterar framgång och motgång fick lite extra krydda då brandlarmet gick och Folkets Hus fick utrymmas en kort stund.

broderna

Innan det var dags för mat och mingel fick vi höra Anna Axelsson, med stråkkvintett från Umeås Symfoniker framföra underbara och finstämda versioner av en rad Abba-hits i rent fantastiska arrangemang och till publikens jubel och begäran om extranummer.

strakar