Jag har inlett ett tidigare brev med att konstatera att tiden går fort och nu får jag faktiskt anledning att göra det igen. Det har redan gått ett halvår sedan vi träffades i Gävle för årskonferens och man behöver därför inte vara ett mattesnille för att räkna ut att vi därför har sex månader kvar till årskonferensen i Jönköping, 16-18 april 2018.
I början av oktober hade styrelsens arbetsgrupp för årskonferensen ett möte på plats i Jönköping. Vi fick en rundtur i lokalerna på Elmiamässan och känner oss trygga med att förutsättningarna är mycket goda för ännu en fantastisk årskonferens. Vi träffade även representanter från den lokala gruppen. En stark lokal förankring är en av förutsättningarna för vårt val av ort för årskonferensen. Den lokala gruppen ansvarar bland annat för att lämna förslag på underhållning till tisdagskvällens middag och det är även den lokala gruppen som ser till att vi får en lokal prägel på årskonferensen. Något som ju faktiskt är ett av SOI-konferensens signum.
Ni kommer naturligtvis att få återkommande rapporter från arbetet med årskonferensen. Vår ambition är att kunna gå ut med en första inbjudan någonstans kring årsskiftet och då även öppna upp för anmälan till konferensen. Om vi lyckas med det beror till stor del på hur stor del av programinnehållet som vi hinner få bekräftat men det är i alla fall den målsättning vi arbetar mot just nu. Med anledning av det vill jag återigen efterlysa tips på bra programpunkter, gärna goda praktiska exempel som vi vet är mycket uppskattade inslag. Hör av er på soi@soi.se.
Värt att nämna är också att ett stort antal hotellrum i Jönköping är reserverade för SOI under årskonferensen och precis som vanligt kommer det gå att boka hotellrum i samband med anmälan till konferensen. Dessa rum kommer inte att vara bokningsbara på annat sätt och kommer heller inte att kunna bokas förrän vi öppnat upp för anmälan.
Utöver vår stora årskonferens så har vi ju inom SOI ett antal regionala nätverk som regelbundet anordnar nätverksträffar. Nu senast var det SOI mitt som anordnade en endagsträff och du kan i nyhetsbrevet läsa en intervju med Anders Karlin som var en av arrangörerna. Nätverksträffarna riktar sig i första hand till de SOI-medlemmar som finns i den aktuella regionen men är öppna för alla som vill delta, även icke-medlemmar. Det är alltså fritt fram för upphandlare i t.ex. Skåne att delta på nätverksträffar som anordnas av SOI norr. Så håll utkik i våra nyhetsbrev och på www.soi.se [http://www.soi.se ]efter information om regionala nätverksträffar.
Apropå nätverksträffar och kompetensutveckling så vill jag även passa på att tipsa om Upphandling24:s Sverigeturné som pågår under hösten. På några orter kommer representanter från SOI att finnas på plats för att berätta mer om föreningen. Ta chansen att ställa frågor om föreningen eller kom med förslag och idéer som du tycker att styrelsen borde jobba med.
Avslutningsvis så skickar jag en uppmaning till er alla att det börjar bli hög tid att nominera till Årets inköpare. Årets inköpare utses för att stimulera och belöna upphandlare/inköpare, i första hand medlemmar, som under året gjort en uppmärksammad insats inom sitt arbete eller på annat sätt genom sitt engagemang utvecklat den offentliga upphandlingen. Styrelsen utser årets inköpare och utmärkelsen delas ut vid årskonferensen. Nominera här
Martin Magnusson