Våra danska kollegors organisation, IKA, genomför regelbundna webbinarier i olika ämnen. I mångt och mycket verkar det vara likartade frågor som i Sverige. I deras nyhetsbrev hittar vi bland annat dessa två inbjudningar, som jag efter förmåga översatt till svenska.
Alla offentliga inköpsorganisationer inviteras till nätverksmöte om kategoristyrning
Kategoristyrning är det nya. Men vad är kategoristyrning egentligen och vad kan det användas till?
Den här dagen skall vi få höra om hur kategoristyrning definieras hos olika organisationer och om deras bakgrund till att börja arbeta med kategoristyrning som metod.
Vi kommer att få höra organisationer som praktiserat kategoristyrning ett antal år. Kan vi andra lära av deras processer? Och kan det skalas upp och användas i en kontext av inköpssamarbeten?
Hos IKA är vi övertygade om att det finns vinster att göra inom både stora och små samarbeten och i dag skall vi dela kunskaper, erfarenheter, utmaningar och processer för att få en inblick i varandras arbetsmetoder
IKA faciliterar det viktiga erfarenhetsutbytet mellan inköpsorganisationerna. Deltag för att bli inspirerad av andras erfarenheter av kategoristyrning.
IKA från anbud till anbud med förhandling
”Vi kan ju alltid bara övergå till förhandling – eller hur?”
En online IKA kurs om de juridiska förutsättningarna och det strategiska perspektivet relaterat till situationen där problem ger upphandlarna anledning att övergå från ordinär upphandling till förhandlad upphandling enligt upphandlingslagens § 61 stk. 1, nr. 2.
Bestämmelsens säregenheter kan ge anledning till huvudbry i inköparnas vardagsverklighet och föreläsaren kommer därför att tryggt föra oss genom bestämmelsernas användningsområden, ge praktiska råd och visa vilka juridiska risker som finns förknippade med förhandling.