Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Pampig Upphandlingsgala

17 december, 2008

upphgalabred

Upphandling 24, d v s IDG och OPIC, lät den första Upphandlingsgalan någonsin i Sverige gå av stapeln den 4 december på Berns i Stockholm. Lisbeth Johnson representerade SOI i utfrågning och debatt.

Vi kan direkt konstatera att Upphandling 24 har kompetensen att genomföra stora och professionella evenemang. Högt tempo, trivsam stämning, bra lokaler och många kompetenta utfrågare, talare, debattörer, prisvinnare och musikanter. Publiken såg definitivt ut att trivas och mer än 300 personer hade sökt sig till galan.

Naturligtvis blir information och inlägg en smula snuttifierade när varje programpunkt avverkas på 15-20 minuter, men det är kanske ett pris man måste betala när ett evenemang skall genomföras i galaform.
De duktiga moderatorerna Bo Nordlin, chefredaktör Upphandling 24, och Magnus Josephson, upphandlingsjurist OPIC, tillät ingen tvekan eller temposänkningar.

Enligt arrangörerna är ett av målen med galan att göra upphandlingens betydelse ännu tydligare för omvärlden och detta accentuerades av en rad tunga namn bland de framträdande, med bl a Daniel Liljeberg, politiskt sakkunnig på Finansdepartementet och uppenbarligen mycket väl insatt i upphandlingsfrågor, Peter Lindblom från Konkurrensverket och Lisbeth Johnson från SOI, som alltid har förmågan att lämna tydliga och raka svar på konkreta frågor, hellre än svepande och övergripande utläggningar.

utfragning

Efter utfrågningar och debatter i högt tempo var det dags för galamiddag, prisutdelningar och dans till ett riktigt storband, professionella OnCue.

Pristagare blev;
Årets upphandlingschef 2008 - Eva-Lotta Löwstedt Lundell, SVT
Årets förnyare 2008 - Anders Kuylser, Södertälje kommun
Årets upphandling 2008 – Lisbeth Sandblom och Ronny Odervång, Trollhättans kommun
Årets opinionsbildare 2008 – Acko Ankarberg Johansson, kommunstyrelsens ordförande Jönköpings kommun, har lett utredningen om LOV
Livslång insats för upphandling 2008 – Margareta Hentze, chef NOU 1993-2007