Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Upphandlingspris en tidig julklapp till flera av våra medlemmar

19 december, 2008

ordforarhuvud dec

Det är härligt att få ha varit med på en upphandlingsgala. Det känns som en julklapp i förtid. Tänk att få uppleva att Margareta Heintze får ett verkligt erkännande för sitt arbete med Nämnden för Offentlig Upphandling, NOU. Trots knappa resurser men med ett duktigt och kompetent gäng vid sin sida medverkade Margareta till att upphandlingsfrågorna utvecklades. Grattis Margareta till priset för ”livslång gärning för den offentliga upphandlingen”!

SOI:s medlemmar var rikt representerade både på galan och som pristagare. Eva-Lotta Löwstedt Lundell, SVT, utsågs till årets upphandlingschef. Smidig, pedagogisk och strukturerad är några av de egenskaper som ledde Eva-Lotta Löwstedt Lundell fram till utnämningen

Anders Kuysler, Södertälje kommun, utsågs till årets förnyare för sitt arbete med att styra inköpen i kommunen efter att upphandlingarna är färdiga. Ett arbete som har gett miljonbesparingar.

Ronny Odervång tillsammans med Lisbeth Sandblom fick ta emot pris för årets upphandling. Inga anbud, trots två upphandlingsomgångar och med dialog med livsmedelsdistributörerna. Trollhättans kommun lyckades lösa den prekära situationen och hittade en helt ny leverantör.

Ett stort grattis till er alla och ett grattis även till Acko Ankarberg som fick pris som årets opinionsbildare för sitt arbete med LOV!

Det är dags att börja fundera på vem/vilka som gjort sig förtjänt av utmärkelsen ”årets inköpare” och SOI:s stipendium. Kom gärna med förslag inklusive motivering så att vi får många namn att ta ställning till!

Jag själv fick utmärkelsen ”årets inköpare” 1998. Känslan när jag fick det glömmer jag aldrig. Jag använde mitt stipendium till att besöka olika upphandlande enheter i Skottland. Det var otroligt givande att med kolleger i ett annat land få diskutera upphandlingsfrågorna, se likheter och fundera över skillnader.
I skrivandets stund planerar jag för en resa till Norrköping. Styrelsen har lagt ett styrelsemöte där. Avsikten är att på plats planera för årskonferens/årsmöte och jubileum. Det innebär också att det är dags för er att fundera på eventuella motioner. Senast den 31 januari skall motionerna var hos kansliet.

Jag hoppas vi ses den 30 mars – 1 april. Jag lovar att det blir både lärorikt och roligt.

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR
önskar
Lisbeth Johnson

Ps: Glöm inte att ge reflektioner och input på departementspromemorian, om kommande lagstiftning (när den kommer), som jag skrev om i mitt förra brev. Ds