Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Ordföranden har ordet

18 november, 2009

ordf nov 09

Denna helg har jag bland annat ägnat åt att skriva under ett antal diplom och betyg för dem som under hösten gått någon av de utbildningar som genom SOI blir certifierade och diplomerade. Det är fantastiskt att se vilken kompetenshöjning som sker bland våra medlemmar. Vi arbetar ofta med komplex materia och det är tydligt att vi vill bli än mer vässade för att klara av våra jobb. Det är viktigt att SOI fortsätter arbeta med att stödja utbildningar, seminarier, konferenser och nätverksbyggande.

Nationella upphandlingsstödet vid Kammarkollegiet fortsätter sitt arbete i högt tempo. Under hösten har nya dialogmöten runt förslag till handlingsprogram genomförts. Innan jul är det tänkt att programmet skall fastställas.

En julklapp vi kan se fram emot i år är en lagrådsremiss angående förändringar i LOU. Det skall bli spännande att se vad det paketet innehåller och om det är hårt eller mjukt.

I veckan kommer en konferens med fokus på e-upphandlingar att gå av stapeln i Malmö. Det är det svenska EU-ordförandeskapet som genomför konferensen. Kul att upphandling finns med även på denna arena.

I början på december hålls årets upphandlingsgala. Ni har väl nominerat kollegor till de olika utmärkelserna? Jag ser fram emot att få ta del av vilka som blivit nominerade. Juryn - där jag har äran att ingå - träffas denna gång i nära anslutning till galan för att utse de värdiga pristagarna. Att belöna insatser på det här sättet tycker jag är ett bra sätt att få positiv uppmärksamhet för vår verksamhet och det behövs verkligen. Det är tungt när det mesta fokuserar på de fel vi eventuellt gör och alltför sällan när vi gör något bra. Nu skall det bli skoj med lite glitter och glamour.

Att bli uppmärksammad för sina arbetsinsatser är stimulerande och spännande. Jag vet av egen erfarenhet hur kul det är att få uppmärksamhet för ett jobb man gjort. 1999 fick jag utmärkelsen ”årets inköpare” av SOI. Jag lever fortfarande på det. Nu är det snart dags att utse nästa stipendiat och årets inköpare – vem/vilka tycker du har gjort sig förtjänst. Hör av dig till stipendiekommitten (Gunnar Stålberg, Björn Bergström och jag själv).

Ha det bra!
Lisbeth Johnson