Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

SOI på Upphandlingsgalan

18 december, 2009

uppgala_1

Med sedvanligt tempo och trivsel och med pompa och ståt genomfördes Upphandlingsgalan 2009, som startade på Folkets Hus, med med talare från Finansdepartementet, Konkurrensverket, de politiska partierna och Sveriges Offentliga Inköpare, SOI. Men om Lisbeth Johnson och Gunnar Stålberg representerade SOI som talare så höll sig andra SOI-medlemmar framme som vinnare av olika utmärkelser.

Så blev till exempel Göran Larsson från Botkyrka vinnare av priset Årets förnyare:

uppgala_3_goran

Göran Larsson har prövat något helt nytt inom upphandling i Sverige, men ändå hållit sig inom lagens råmärken. Det är kontroversiellt och inte uppskattat i alla läger, men utan tvekan nydanande. Det är också intressant att offentlig upphandling här används som ett medel för att nå sociala mål på hemmaplan.

Och Helene Molander vann priset Årets upphandling:

uppgala_5_helena

SL har betraktat upphandling av driften av tunnelbanan mer som en affär än som bara en upphandling. SL har sett till hela avtalets livslängd med uppföljning, tydliga kvalitetskrav som stegras under avtalets gång samt med ett inbyggt incitamentsprogram som uppmuntrar leverantören att förbättra verksamheten under avtalets gång. Helene Molander har varit ansvarig för upphandlingen.

Björn Isaksson från Jönköping blev Årets upphandlingschef.

uppgala_6_bjorn

Björn Isaksson är något av en pionjär i Sverige inom elektronisk upphandling. Han såg tidigt möjligheter med att använda tekniken och som chef har han under flera år jobbat stenhårt för att införa helt elektronisk upphandling i Jönköpings kommun. Det enträgna arbetet har burit frukt: Jönköping gör utan tvekan flest helt elektroniska upphandlingar i Sverige.

Och Alvar Bogren vann priset En livslång insats för upphandling, vilket du kan läsa mer om i en separat artikel.

Vill du läsa mer om Upphandlingsgalan och SOI:s medverkan så klicka på nedanstående rubrik

Fri rörlighet för varor, tjänster och upphandlare