Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Ordföranden har ordet

24 februari, 2010

ordf_feb_10

Arbete i Halmstads kommun, tv-tittande (jag är OS-älskare) och så lite tid för SOI. Det är en rolig och intensiv period nu. Styrelsearbetet har den sista tiden ägnats åt att få fram handlingar till årsmötet. Det är nyttigt att skriva en verksamhetsberättelse och se vad hänt under året. De två för styrelsen största och mest arbetskrävande insatserna har varit vårt 30-årsjubileum i Norrköping och arbetet med remissvaren när det gäller kommande lagstiftning.


Remissvarens påverkan på lagstiftningen har vi inte sett än men jag befarar att det inte blir lättare att vara upphandlare med ambition att göra bra affärer. Det kommer troligen att bli mycket fokus på rättsmedel i höst.

Årskonferensen i Norrköping skall nu följas av en ny i Östersund. Jag vågar lova att den blir bra. Vi är redan många anmälda men några deltagare ytterligare får vi plats med. Har du inte anmält dig än så gör det snabbt.

Verksamhetsplanen som skall fastställas i Östersund fokuserar på konkreta aktiviteter för 2010. Årskonferens, kompetensutveckling och lobbyarbete är viktiga ingredienser framöver.

I förslaget till verksamhetsplan finns också en vision för föreningens fortsatta arbete. Jag hoppas att årsmötet ställer sig bakom den och att vi alla gör vad vi kan för att den skall förverkligas.

Så här lyder förslaget:

Genom att lyfta fram frågor som kvalitet och ekonomi vid upphandlingar och inköp och flytta tyngdpunkten från de juridiska frågorna har SOI aktivt medverkat till att bilden av den offentliga upphandlingen förändrats från att vara en i huvudsak juridisk fråga till en i huvudsak affärsmässig process .


När jag nu i helgen (när jag sliter mig från OS-sändningarna) läser en rekryteringsannons från Värmdö kommun blir jag glad. En bra vinkling som visar på framåtanda och insikt om upphandlingens viktiga funktion. ”Kvalitetshöjning sker i hela organisationen och chefer och medarbetare har fått upp ögonen för upphandlingsfrågor” och ”Vill du ha ett strategiskt viktigt, självständigt och omväxlande arbete …” lyder delar av annonstexten. Det låter som om man kommit långt med upphandlingsarbetet i Värmdö. Jag hoppas vi snart är många som kan konstatera att också våra arbetsgivare ser att vårt arbete är strategiskt.

Vi ses i Östersund!

Lisbeth Johnson