Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Utvärdering av årskonferensen

2 juni, 2010

ostersund_vy07

Trots att vi haft en lång och svår vinter, som inte hade hunnit släppa greppet om Östersund vid tiden för årskonferensen, så hade vi  tillräckligt fint väder för att släppa fram de första vårkänslorna. Just vädret finns dock inte med i styrelsens i övrigt mycket grundliga utvärdering av årskonferensen 2010. Däremot kan man i utvärderingen se att valet av stad fick ett snittbetyg på 4,37 av 5 möjliga poäng.

Att totalt fyrahundra personer deltog i konferensen betyder att den var helt fulltecknad och att man till och med tvingades säga nej till ett antal personer var också långt över förväntan och upphandlingschefen i Östersund, Thomas Karlsson, som tillika är styrelseledamot i SOI var minst sagt mycket nöjd och glad. Han menade att uppslutningen var långt över vad han hade förväntat sig.

I styrelsens utvärdering fick deltagarna betygsätta både anläggningen, föredragshållare, mingel och samvaro, måltider, hotellen, staden Östersund och service och information från HSI före och under konferensen. Dessutom fanns möjligheter att lämna kommentarer, dels kring vad som var bäst, dels kring vad som bör förbättras till nästa årskonferens.

Utan tvekan så bekräftar undersökningen det jag fick höra av många under konferensen. Den fina stämningen och det goda humöret, kombinerat med hög kvalitet på arrangemanget har gjort årskonferensen till den stora händelsen under verksamhetsåret och SOI har verkligen blivit en professionell konferensarrangör.

Anläggning, lokaler och tillgänglighet får snittbetyget 4,22. Snittbetyget för föredragshållarna, som bedömdes både utifrån framförandet och föredragets innehåll, blev 3,75.

För de hotell som SOI hade avtal med blev snittet för rummen 4,03, för tillgänglighet 4,44 och för information och service 4,21.

SOI:s service före och under konferensen fick betyget 4,22 respektive 4,23. Måltider, fika och servering hamnade på 3,9 och minglet på 3,85.

På frågan om var en framtida årskonferens bör gå av stapeln fick Karlstad flest röster!

l och m

Kommentarerna
Det som framför allt sticker ut är den stora uppskattningen av dels några talare, med älgfarmare Sune Häggmark, professor Christina Ramberg, inspiratören Claes Hellgren samt juristerna Eva Sveman och Roger Hagman i spetsen, men framför allt moderatorn Mikael Tornving, som får oerhört mycket beröm. Någon skriver till och med att han lyckades skruva upp upphandlarnas självbild och yrkesstolthet. För sonen till en upphandlingschef borde det kännas ganska bra!

När det gäller förbättringarna finns några punkter där många är överens. Till exempel att programmet första kvällen var lite för långt med tanke på att många haft en väldigt lång resa. Likaså att det var väl trångt bland utställarna. På andra punkter blir det svårare, en del vill till exempel ha längre föredrag medan andra vill ha kortare.

På den avslutande frågan, om man tänker delta i nästa årskonferens, svarar 70 % ja, 26 % svarar kanske och 4 % säger nej. Och det måste väl ses som ett riktigt gott betyg för årskonferensen.

Nästa år ses vi i Tylösand utanför Halmstad!