Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Magnus – ny medlem i SOI

25 november, 2010

magnus bernhardsson

Magnus Bernhardsson, 36 år gammal, arbetar sedan en tid som upphandlare i Vara kommun.

Hej Magnus, du är nybliven medlem i SOI. Vad kommer det sig?

– Det var ingen speciell anleding, mer än att det känns som ett naturligt steg efter att jag har börjat jobba heltid med upphandling.

vad gjorde du innan då?

– Jag arbetade 75 procent av min tid med konsumentvägledning och 25 procent med upphandling. Men när upphandlingsorganisationen gjordes om så blev jag erbjuden den här möjligheten. Någon tyckte att det var lämpligt och jag är ju jurist i botten så det känns som ett naturligt verksamhetsområde. Vi är sedan några år tre kommuner som samverkar i upphandling i en gemensam organisation. Götene, Skara och Vara är tre jämbördiga kommuner som upphandlar tillsammans.

Så du har inte ångrat att du blivit upphandlare på heltid?

– Nej, jag skulle hellre säga att upphandling är förvånansvärt roligt!

Många upphandlare upplever en negativ stress i jobbet. Gäller det dig också?

– Nej, jag blir sällan stressad. Skulle nog tycka att det vore betydligt jobbigare att inte ha fullt upp att göra. Men det är också så att det finns en väldigt positiv anda här, både på upphandlingsavdelningen och i kommunen som helhet. Över huvud taget finns det en stark entreprenörsanda här på slätten.

Ni är tre som arbetar med upphandling. Har ni delat upp er på olika specialiteter?

– Eftersom vi fick en ny och väldigt bra upphandlingschef, Christer Johansson, nu i september, så har vi inte fastställt organisationen helt och hållet än, men jag tror nog att det blir en sådan uppdelning så småningom.

Vara är ju känt som en kommun där man vågar satsa. Först det stora konserthuset och nu är det jättestora projektet Vara Horse Arena på väg.

– Ja, det bekräftar väl det jag sa om entreprenörsandan. Men det är ju dessutom ett projekt som bekräftar att hästuppfödning och hästsport är väldigt stort här på slätten! Även om en och annan kritisk röst kan höras, som tycker att vi har drabbats av lite storhetsvansinne. Men jag tror att det är helt rätt. Vara är en positiv kommun och det är bra fart här.

Även om du gillar att jobba så är du ledig ibland. Vad gör du då?

– Väldigt mycket kretsar kring familjen. Vi har tre pojkar och en flicka och den äldste är nio år så det är fullt upp hela tiden. Jag trivs väldigt bra med det och försöker dessutom röra på mig också.

Då skall du vara varmt välkommen som medlem i SOI!