Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Möt Elida – ny medlem i SOI

28 oktober, 2010

elida1-1

Elida Ramsten är 29 år gammal och nybliven medlem i SOI. Hon är helt ny i upphandlingsvärlden, arbetar sedan mitten av augusti som upphandlare på det som tidigare kallades”femklövern” men som nu heter Varuförsörjningen, det vill säga den samverkan som finns mellan landstingen i Dalarna, Sörmland, Uppsala, Västmanland och Örebro. Elida har tidigare arbetat inom A-kassan, men med en jur. kand. i bagaget plus ett stort intresse för förvaltningsrätt så kändes upphandlingsvärlden som en intressant och spännande värld.

– Var det ett bra val eller ångrar du att du bytte till offentlig upphandling?


– Absolut inte, det är både intressant, roligt, spännande och omväxlande. Det dyker upp nya arbetsuppgifter och nya sätt att lösa dem hela tiden.

– Vad upphandlar du?

– Jag är ansvarig upphandlare för ett antal varugrupper; Djurblod och djurserum, Maskinbundna reagenser och tillbehör, Operationsmaterial allmän, Ortopediska specialprodukter och Patologi förbrukningsartiklar och reagenser. Det är ju ganska specialiserat i landstingsvärlden.

– Vad kom det sig att du blev medlem i SOI?


– Jag kände att jag ville ha mer kunskap kring upphandling och i samråd med min arbetsgivare bestämde vi att jag skulle gå SOI’s grundutbildning hos Allego. Och i samband med den fick jag veta mer om SOI och kände att det skulle vara rätt att vara medlem.

– Vad gör du när du inte är på jobbet?

– I princip går all tid till familjen, man och två barn. Vi bor i Strängnäs men jag arbetar på vårt kontor på Mälarsjukhuset i Eskilstuna. Det är tre mil emellan men det fungerar bra.