Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Vad gör Utbildningsutskottet?

28 oktober, 2010

utbildutskott

Vi fick en pratstund med Björn Bergström, sammankallande i UU – Utbildningsutskottet. Han berättar att i medlemsundersökningen 2010 uttryckte medlemmarna tydligt att stöd med kompetensutveckling är en viktig och högt värderad medlemsnytta. Utskottets uppgift är att handlägga och bereda ärenden avseende föreningens kompetensutvecklingsaktiviteter.

Ökad kompetens inom området bidrar till effektiva upphandlingar så att större ekonomiska resurser kan nyttjas för huvudmännens kärnverksamheter. Hög kompetens leder också till stora möjligheter för den offentliga upphandlingen att ständigt utvecklas när det gäller metoder och effektivitet. Det är också utvecklande för den enskilde upphandlaren och bidrar till karriärmöjligheterna inom yrket.

Utbildningsutskottet arbetar därför löpande med att utveckla SOI’s utbildningar. SOI inför från 2010 ”SOI-märkning” som ett kvalitetsbevis för utbildningar/seminarier. Avsikten är att vidareutveckla och ersätta SOI-certifieringen av utbildningsprogram så att utbildningsanordnarna nu löpande och tydligt måste uppvisa att utbildningarna/seminarierna uppfyller vissa kvalitetskriterier. För de utbildningar/seminarier som uppfyller dessa kriterier får benämningen ”SOI-märkt” nyttjas som kvalitetsmärke.

SOI har genom samarbetsavtal med Allego AB satt sitt namn på utbildning omfattande tre nivåer som leder till att deltagaren kan bli ”Diplomerad” och slutligen ”Certifierad upphandlare SOI”. Även AffärsConcepts så kallade Conceptutbildningar, två längre utbildningar på 10 respektive 16 dagar är SOI-märkta.