Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Anna Dyde – ny medlem

31 augusti, 2011

annadyde

Anna Dyde hör till dem som nyss valts in som medlem i SOI men hon har faktiskt varit medlem tidigare, då hon arbetade som upphandlare i Motala. Hennes väg till upphandlaryrket gick för nio år sedan via Yrkeshögskolan i Norrköping, där hon gick en tvåårig utbildning i Kvalificerade inköp. Hon berättar att man numera har förändrat utbildningen så att man andra året väljer inriktning, mot antingen privat eller offentlig sektor.

Efter avslutad utbildning fick hon en 18 veckors praktikplats på Tekniska Verken i Linköping AB, men blev sedan kvar där som upphandlare i fyra år. Detta gav henne erfarenheter av att upphandla enligt LUF, till exempel ingick upphandling av kemikalier till vattenreningsverk i uppgifterna.

Därefter följde fyra år som upphandlare i Motala, som också har en inköpssamverkan med ytterligare fem kommuner i de västra delarna av Östergötland.

Sedan i maj i år arbetar hon alltså på Upphandlingscenter, Norrköpings och Linköpings sammanslagna upphandlingsavdelningar, som dessutom samarbetar med Finspång, Kinda, Söderköping, Valdemarsvik och Åtvidaberg samt med ett antal till kommunerna knutna bolag. Hon upphandlar framför allt entreprenadtjänster, det kan handla om måleri, om el, men också om till exempel konsulttjänster. Det är roligt att upphandla enligt LOU också, men ibland saknar hon förhandlingsrätten.

Trots en ganska kort tid på den nya arbetsplatsen vågar Anna säga att hon trivs väldigt bra på arbetet. Även om upphandlingsenheterna slagits samman så finns det två kontor och Anna sitter i Norrköping, den vackra gamla industristaden där SOI hade årskonferens 2009, i samband med sitt 30-årsjubileum.

På frågan varför hon är med i SOI skrattar Anna och berättar att hon helt enkelt anmäldes ditt av kommunen, som också betalar årsavgiften, vilket förmodligen är ett ganska vanligt förfarande.

Att fylla fritiden är inget som helst problem. Man, tvåårig son och eget hus gör att det är fullt upp hela tiden. Men skulle det bli någon tid över så lägger hon gärna den på släktforskning. Det finns ett Länsarkiv i Vadstena och hon har lyckats följa både sitt och sin mans släktträd ända tillbaka till 1500-talet. Vissa saker går att hitta på internet också, men där finns vissa restriktioner. Att åka och titta på speedway är också roligt, både Vargarna i Norrköping och Piraterna i Motala finns i närområdet.

Välkommen tillbaka till SOI, Anna!