Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Professor Björn Axelsson på årskonferensen

23 januari, 2011

axelssonpict2

En av de mest spännande föreläsarna på årskonferensen är professor Björn Axelsson. Han kommer både att hålla i ett av seminarierna och hålla ett av anförandena. Men han är även involverad i att tillsammans med SOI utveckla och förbättra SOI’s utbildningar och certifieringssystem. Ett förslag kring detta kommer att presenteras för årsmötet.

Professor Björn Axelsson innehar Olof A Söderbergs professur på Handelshögskolan i Stockholm. Tidigare har han under fyra år innehaft Sveriges enda professur i inköp, också den på Handelshögskolan. Björn har under 30 år ägnat stor del av sin forskning åt inköpsområdet och är expert på organisationsfrågor och strukturella inköpsfrågor. Björn är författare av en rad böcker varav de flesta mycket välanvända av inköpschefer, exempelvis ”Företag köper Tjänster” samt ”Developing Sourcing Capabilities”. Den senare har skrivits i samarbete med några av världens ledande professorer inom inköp.

En av Björns absoluta styrkor är att hålla workshops och föreläsningar om inköp. Han anlitas flitigt av företag som i olika situationer vill förändra och förbättra sitt inköpsarbete.

Han berättar att han i seminariet på årskonferensen kommer att belysa olika forskningsprojekt men också visa hur kunskapsutveckling går till.

Föredraget handlar om ”Bra affärer genom upphandling” och kommer att handla om affärsmässighet, om att få gehör för idéer och att göra beslutsfattare delaktiga, men också om utbildning och certifiering.

Björn berättar också att det finns ett starkt ökat intresse i den akademiska världen för den spännande utvecklingen inom offentlig upphandling. Han ser det som viktigt att det inte bara är jurister och nationalekonomer som engagerar sig, utan att även företagsekonomerna är involverade och kan belysa affärsmässighet och fokus på den goda affären. Han vill också gärna vara delaktig i att utveckla fler sidor hos upphandlarna och dessutom att göra en certifiering så attraktiv som möjligt, både för upphandlarna själva och för deras uppdragsgivare.

Välkomna till en spännande föredragshållare och en givande årskonferens!