Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Helene Jarlheden – ny medlem

31 maj, 2011

helene jarlheden

En av våra nya medlemmar i SOI är Helene Jarlheden och hon arbetar sedan årsskiftet som verksamhetsutvecklare för Sveriges Radio Förvaltnings AB. SRF är ett kunskaps- och serviceföretag med 230 anställda, som ansvarar för gemensamma service- och stödfunktioner för de tre programbolagen Sveriges Television AB, Sveriges Radio AB och Sveriges Utbildningsradio AB samt övriga företag inom public service-gruppen. SRF ägs av de tre programbolagen.

SRF är en tung doldis i mediavärlden och är organiserat i tre affärsområden, Administrativa tjänster, Facilities samt Programservice. Samtliga avdelningar arbetar på uppdrag av Sveriges Radio, SVT och UR. Här ingår Administrativt Centrum, Digitalt Arkiv, Fastighet, IT, Konstförvaltningen, Musikcentrum, Radio & TV-Hälsan, Research- och Arkivcentrum, SRF Service samt Tele.

Helene var under två och ett halvt år ekonomi- och finanschef inom Administrativt centrum på SRF, efter 10 år på SVT, senast som Cash manager och ekonomiansvarig för en av enheterna. En ny tjänst som verksamhetsutvecklare på Administrativt centrum lockade så småningom, viken hon tillträdde i november 2009. När en tjänst som verksamhetsutvecklare för hela SRF utlystes erbjöds hon den och har arbetat med uppgiften sedan starten av detta år. Kunskap i LOU en viktig del och då ingår att se till att specifika tjänster, till exempel banktjänster, upphandlas på ett korrekt sätt och att SRF följer LOU.

Därmed uppstår också behovet av att hänga med i den snabba utvecklingen av offentliga upphandling.
– Jag kände att jag behövde få input utifrån, för att utveckla mitt kunnande. Det är viktigt att vår inköpsverksamhet fungerar och hela tiden utvecklas.

Eva-Lotta Löwstedt Lundell, ledamot i SOI’s styrelse och numera upphandlingschef på SVT, sitter liksom Helene i bolagens gemensamma koncerngrupp inköp och tipsade Helene om nyttan hon skulle kunna ha av att vara medlem i SOI och Helene tycker nu det var synd att hon inte hann få kännedom om SOI lite tidigare och möjlighet att vara med på årskonferensen i Tylösand också. Men det kommer att bli fler årskonferenser och på nästa konferens, i Karlstads nya konferensanläggning, har vi möjlighet att bli ännu fler deltagare .

Helene bor i villa i Huddinge med sambo och två barn, 15 och 17 år gamla. Hon har hunnit uppnå den någorlunda mogna åldern av 45 år men spelar gärna korpfotboll i FC Q Stockholm, FotballClub Quinnor, som har en bakgrund i IFK Aspuddens damlag, där några fortfarande spelar. Helene var med och startade upp laget 2008.

Hon älskar också att resa, var nyligen och såg Real Madrid spela men även Thailand och Mallorca har nyligen varit på programmet. Det viktigaste är att det är nya platser, att få nya upplevelser och intryck är det roligaste med resor.

Vi hälsar Helene mycket välkommen som medlem i SOI och hoppas att detta steg skall vara en liten hjälp på vägen i utvecklingen av de svenska public service-verksamheterna.