Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Rapport från Kvalitetsmässan

30 november, 2011

fragesvar

Thomas Karlsson övervakar när tävlingsfrågorna besvaras

Som bekant hade SOI en monter på Kvalitetsmässan i Göteborg. Vi hade förberett ett litet frågeformulär med ganska så kluriga frågor kring offentlig upphandling och med möjlighet att vinna ett deltagande på SOI’s årskonferens. (Tack, Eva-Lotta Löwstedt Lundell, för denna utmärkta idé.)

madelaine_w

Vi ställer frågan till Madelene Winbo, upphandlingschef i Varberg och ledamot i SOI’s styrelse

– Hur känns det så här i backspegeln, var det bra att vara med på Kvalitetsmässan?

– Ja, det tycker jag. Vi fick kontakt med helt andra människor än vi brukar ha, till exempel politiker och beslutsfattare av olika slag. Det hjälpte oss att få höra helt andra perspektiv på offentlig upphandling. Det blev till exempel tydligt att för de flesta är inte de olika rollerna så viktiga, upphandlare, beställare och så vidare, utan för dem står helheten i fokus.

Det blev också väldigt tydligt att kvalitet och uppföljning står i fokus, inte minst efter den senaste tidens vårdskandaler. Och här fick vi nya perspektiv och idéer när det gäller hur man kan arbeta.

monter km

Många blev förvånade när de hörde vad SOI är, att våra arbetsgivare inte finns med utan att det är en ideell och offensiv organisation, bara för de offentliga upphandlarna.

Vår lilla frågesport blev en bra anledning till diskussioner och en möjlighet att föra ut vårt budskap. Därför blev Kvalitetsmässan väldigt lyckad utifrån vad vi ville uppnå. Det vi inte hade räknat med var att vi skulle få lära så mycket nytt själva. Det kommer säkert att påverka vårt framtida arbete i SOI, avslutar Madelene.