Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Fredrik Rogö – ny medlem i SOI

25 oktober, 2011

fredrik_rogo

Bland våra nyinvalda medlemmar hittar vi Fredrik Rogö, 34 år gammal, upphandlingsjurist och nu alltså även medlem i SOI.

Fredrik arbetar på Upphandlingsbolaget i Göteborg, vilket innebär att bolaget har tillfört en ny funktion i verksamheten, då han specifikt skall arbeta med utvecklingsarbete, att vara ett internt stöd i upphandlingsprocessen, arbeta med överprövningar och med kvalitetsarbete i upphandlingsprocessen.

– Det är inte så att man tillfört ny kompetens, det finns många med juridisk kompetens hos oss, till exempel är ju vår VD Inger Ek jurist. Men i organisationen har jag fått en specifik uppgift på ett sätt som inte fanns tidigare. Lite av en stabsfunktion åt Inger. Och förhoppningsvis behöver man inte anlita extern juridisk kompetens i samma omfattning som tidigare.

– Jag har bara arbetat här sedan första juni men trivs fantastiskt bra. Det är en spännande arbetsplats och det händer mycket. Jag har förstått att mängden upphandlingsuppdrag och mängden överprövningar har ökat ordentligt för Upphandlingsbolaget, bland annat på grund av de nya rättsmedlen.

– SOI är helt nytt för mig, men alla andra är ju med och jag har hört att årskonferenserna är väldigt uppskattade. Och inriktningen med fokus på affärerna men kompetens när det gäller regelverket tilltalar mig.

– Hur ser din bakgrund ut innan du började på Upphandlingsbolaget?


– Innan jag började läsa juridik, vilket jag gjorde här i Göteborg, så arbetade jag på leverantörssidan, bland annat med att lämna anbud till offentlig sektor. Tyvärr hade man inte startat fördjupningskursen i offentlig upphandling då jag läste juridik.

Sedan har jag haft en notarietjänst på förvaltningsrätten i Göteborg. Därefter var jag några år föredragande i skatte- och upphandlingsmål.

– Vad gör du utanför arbetet?

– Jag bor med fru och två barn i ett nyinköpt radhus i Göteborgs utkanter. Är väldigt intresserad av friluftsliv, tycker till exempel mycket om att paddla havskajak, till exempel i Göteborgs södra skärgård, men har också testat längre turer utefter Bohuskusten. Är också friidrottstränare för ungdomar.

– Då önskar jag dig välkomment till SOI. Vi ses kanske då Anders Wijkman kommer till Upphandlingsrättsliga föreningen?


– Det gör vi helt säkert!