Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Camilla Stiller – ny medlem

21 februari, 2012

camilla-stiller

Camilla Stiller arbetar sedan ett år tillbaka som upphandlare på Göteborgs universitet. Vägen dit har dock inte varit spikrak. Hon utbildade sig först till kock och några år senare omskolade hon sig till molekylärbiolog och har länge arbetat med forskning på GU.

Eftersom Camilla alltid tyckt att inköp är intressant tog hon chansen när hon utifrån sitt tidigare yrke hamnade i en referensgrupp för e-handelssystem och fick kontakt med dem som upphandlar på universitetet. Det slutade med att hon hamnade på GU´s upphandlingsenhet där hon dels arbetar med att introducera e-handelssystemet, dels upphandlar allt mellan himmel och jord. Ramavtal och köpeavtal, varor och tjänster. Och upphandlingsverksamheten är bred på GU, allt från böcker till ubåtar. Men lite extra fokus har Camilla ändå på laboratoriematerial och utrustning.

GU har ett omfattande upphandlingssamarbete inom ramen för VUS – Västsvenska Universitetssamarbetet. Man samverkar med Högskolan Väst i Trollhättan, med högskolorna i Borås, Skövde, Karlstad, Jönköping och Halmstad samt med NHV, Nordiska Högskolan för folkhälsovetenskap i Göteborg. Dessutom har man av tradition ett gott samarbete med Chalmers, trots att de har en egen upphandlingsavdelning med fyra upphandlare.

– Varför har du blivit medlem i SOI?

– Det var lite av en slump. Kollegan Staffan skulle åka till SOI’s årskonferens i Tylösand förra året, när jag var ganska ny upphandlare. I sista stund fick han förhinder och jag fick hoppa in som ersättare. Det var väldigt trevligt, jag fick god kontakt med såväl upphandlare som utställare. Jag kände att detta var rätt folk att träffa, jag upplevde en gemenskap och även som ny i sammanhanget fanns det väldigt mycket jag kunde ta till mig.

– Efter förra årets lyckade tur till Tylösand kändes SOI som ett bra nätverk. Jag valde därför att bli medlem och ser fram emot årets konferens i Karlstad.

– Jag har alltid brukat söka efter den optimala vägen till kunskap och det betyder att jag verkligen ser fram emot SOI’s certifieringspaket. SOI har ett högt förtroende och certifieringen förväntas hålla en hög nivå. Det kommer i sin tur att höja upphandlarnas status och kunskap. Personligen tror jag att det finns mycket att hämta i en sådan certifiering, så jag hoppas verkligen att den är på gång

– Vad gör du på fritiden?

– Jag reser mycket och jag dyker, det är fantastiskt att viktlös kunna röra sig i alla tre dimensioner och i tysthet utforska världen under ytan. Utöver det gillar jag att laga mat, läsa och lyssna på musik.

– Välkommen som medlem, det skall bli kul att träffas i Karlstad!