Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

SOI’s styrelse – möt Madelene Winbo

22 februari, 2012

madelene

Madelene Winbo har varit upphandlingschef i Varberg sedan 1999. Hon är också ledamot i SOI’s styrelse, där hon arbetar både i Konferens- och aktivitetsutskottet och i Redaktionsutskottet.

När hon började arbeta i Varberg var man totalt två som upphandlade, nu är man fyra plus ett administrativt stöd på ytterligare två personer.

I grunden är Madelene upphandlingsjurist, läste affärsjuridik och blev jur.kand. på Handelshögskolan i Göteborg efter att på gymnasiet ha läst till vägingenjör. Hon gjorde en relativt kort sejour hos Vägverket där hon kom i kontakt med upphandlingsfrågorna och var bland annat med och tog fram ett utbildningspaket i upphandling, tillsammans med inte helt okände Roger Hagman, som höll i utbildningarna. Hos Vägverket var hon också med och planerade för upphandlingen av Öresundsförbindelsen.

– Hur ser din vardag ut?

– Upphandlingen har förändrats mycket sedan 1999. Då handlade det mer om varuförsörjning, man fick ständigt försvara regelverket och vi hade bara mandat att upphandla ramavtal. Nu är man en samarbetspartner och ett stöd och vi är aktivt med och utvecklar koncernens upphandling och inköp, alltså även bolagens och förvaltningarnas.

– Idag vill man något med upphandlingarna och avtalen! Man vill att våra inköp skall stå för något. Det är väldigt stimulerande och det känns nästan som att ha bytt jobb flera gånger. Man har inte fastnat, så att säga.

– Och detta speglar ju ganska väl vad SOI vill åstadkomma. Kommunen har antagit en vision om att ”vara Väskustens kreativa centrum, att förenkla människors vardag och inspirera dem att uppfylla sina drömmar.

För oss betyder det bland annat att våra upphandlingar skall genomsyras av ett kundperspektiv. Ett bra exempel just nu är att hamnen skall upphandla två kranar till. Och då är det en självklarhet för dem att ta kontakt med oss, för att hitta bästa sättet att genomföra upphandlingen.

– Varför har du engagerat dig i SOI?

– Jag känner ett stort engagemang i upphandling, dn har gett mig mycket och jag vill gärna ge något tillbaka. Men för mig är det ju dessutom en form av kompetensutveckling. Jag får se hur andra gör, vi bygger nätverk och vi gör något tillsammans!

– Jag har varit med i styrelsen i fyra år men har inte tröttnat. Skulle jag få mandat så fortsätter jag gärna ett par år till.

– Och hur ser livet utanför arbetet ut?

– Vi har två pojkar, 11 och 14 år. Jag tycker väldigt mycket om sport, spelar tennis och åker skidor, både på längden och utför. Just nu är vi på väg till Hundfjället i Sälen, när barnen var mindre blev det oftast Branäs, eftersom det är närmare dit.