Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Spännande namn på årskonferensen

26 november, 2012

Förberedelserna pågår för fullt inför SOI:s årskonferens i Västerås 8-10 april 2013. Temat för konferensen på konferensen är: Professionella offentliga affärer - Kräver en stark yrkeskår!
Inom ett par veckor kommer inbjudan och program att gå ut, men redan nu kan vi presentera ett par av föreläsarna samt vår nye moderator!

Helena Brynolfsson

helena brynolfsson

Helena Brynolfsson är inköpschef på PostNord. Hon skriver varje vecka om inköp på Inköp24.se.

Helena har över 20 års erfarenhet av inköp och har arbetat i stora och små bolag, nationellt och internationellt, privat och statligt, i flera olika branscher och inom olika inköpsområden. Hon har lång erfarenhet av att, som inköpschef, bygga upp inköpsfunktioner i tuffa miljöer där struktur och kompetens saknats. Helena har läst på tre universitet i tre olika länder och har bland annat en MBA i Supply Management från University of Bath. Hon är dessutom en av SOI:s examinatorer i certifieringsprogrammet.

Här följer ett citat ur en av Helenas krönikor i Inköp24; Inköp handlar inte om att köpa in produkter och tjänster, även om det är det som görs i praktiken. Det är det traditionella och rätt enahanda sättet att se på inköp. För mig handlar inköp om att hantera företags externa behov av lösningar. Det vill säga det som företaget (i bästa fall) aktivt beslutat inte tillhör företagets kärnverksamhet och därför ska köpas in från andra bolag som i sin tur har det som sin kärnverksamhet.


Marie Rödemark tillbaka på mångas begäran!

marie rodemark2

Marie Rödemark kommer återigen att föreläsa om retorik. Hon menar att varje dag kan du börja med något nytt! Min drivkraft är att inspirera till förändring, säger Marie, att få människor att välja att utvecklas optimalt, att det oftast finns en enklare lösning än vad man tror på ett problem.

Var du än befinner dig i livet så är idag en bra dag att ta det första steget mot något nytt! Jag är även övertygad om att alla kan utvecklas optimalt och jag har tekniker för att just du ska göra det!

Marie har arbetat på Åre gymnasieskola som svensk- och fransklärare sedan 1989. 1999 började hon skriva läromedel för Liber och är en av författarna i de två stora läromedelsserierna Escalade och Mais Oui, som alla har kommit ut i 4 steg. Marie har hållit föreläsningar i metodik och pedagogik sedan 2001.

Tack vare Maries föreläsningar och nätverk så fick hon Kungliga Vitterhetsakademiens pris för berömvärd lärargärning inom skolväsendet.


Rickard Olsson – vår nye moderator

rickerasrull

Rickard Olsson är känd som moderator, men ännu mycket mer som programledare i TV, bland annat för Bingolotto, Melodifestivalen, Vem vet mest, Gäster med gester och i våras för Wild Kids.

Rickard startade sin karriär på Radio Gävleborg och var sedan programledare för Bullen, Söndagsöppet, Melodifestivalen, Nyhetsmorgon i TV4, Morgonpasset i Sveriges Radio P3, P4 Extra i Sveriges Radio P4, Under Solen i P3, Bonus i P3 samt Studio X i P1. Han har dessutom jobbat för Ekoredaktionen som rikskorrespondent.

2005 mottog Rickard Olsson Se och Hörs läsarpris för årets bästa manliga TV-personlighet. 2009 var Olsson nominerad till Stora Radiopriset i kategorin årets bästa Public Service för sin serie Hur funkar EU. 2009 utsågs han också till hedersledamot av Gästrike-Hälsinge nation i Uppsala. År 2011 valdes Rickard Olsson till Årets alumn vid Örebro universitet. Han fick pris för att ”han gör kunskapsidealet medialt synligt”. Som moderator på SOI:s årskonferens skall han nu också hjälpa oss att vidga våra kunskaper.


Fokus på årskonferensen

Som vi tidigare berättat så ligger alltså årskonferensens fokus på upphandlarens professionella yrkesroll – kopplat till kompetensmodellen* i vårt nya certifieringsprogram. Upplägget riktar sig både till nya och till erfarna medlemmar, både till den framåtlutade och den bakåtlutade. Det innebär att du väljer själv hur aktiv du vill vara i debatter och seminarier, vill du diskutera och prata eller hellre lyssna och reflektera, det avgör du själv.

Syfte är att du skall skapa, underhålla och vidga dina nätverk och att du skall stärka dig inom ett eller flera kompetensområden

Vi har satt upp några mål: Alla ska ha knutit flera nya kontakter. Alla skall ha med sig minst en insikt/ett verktyg som är användbart i arbetsvardagen.

*I SOI:s kompetensmodell ingår:
Affärsmannaskap
Juridik
Organisationskunskap
Ekonomi/kalkyler
Utredning, analytisk och kommunikativ kompetens

Att särskilt tänka på:
Roller – Funktion – Mandat – Att driva arbetet framåt

Mycket välkommen till SOI:s årskonferens 2013!

rickard olsson