Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Lyckad nätverksträff för SOI Väst

26 oktober, 2012

publik gbg

Till SOI:s nätverksträff för upphandlare i västsverige den 25 oktober hade inte mindre än ca 110 personer sökt sig! Initiativet till träffen togs av upphandlingscheferna Magnus Bernhardsson, Alingsås, Björn Isaksson, Ulricehamn och Madelene Winbo, Varberg. Tanken är att denna träff skall bli en årligen återkommande dag, där offentliga upphandlare kan träffas, lyssna på föredrag, diskutera och bygga kontakter. Denna gång träffades man på Ullevis konferensanläggning i Göteborg. SOI delfinansierade träffen.

tre talare gbg

Förmiddagen bestod, förutom av inledande fika, av tre intressanta föredrag. Först ut var Fredrik Rogö från Upphandlingsbolaget i Göteborg som delade med sig av ett stort antal tips och råd kring praktisk upphandlingsjuridik och kring hur man skriver bra förfrågningsunderlag.

Nästa talare var Thomas Rohdén från Jönköpings kommun, som beskrev arbetet med att på ett bra sätt ställa miljökrav i upphandlingar, både på principiell grund, men också utifrån en rad praktiska exempel.

Lite spännande blev det inför Kerstin Wiss-Holmdals föredrag, eftersom hennes tåg av outgrundlig anledning var kraftigt försenat. Med andan i halsen kunde dock Kerstin, som arbetar på Sveriges Kommuner och Landsting med att utveckla elektronisk upphandling i offentlig upphandling, äntra scenen. Hon gav ett EU-perspektiv på den tänkta framtiden för e-upphandling, i ljuset av de kommande direktiven.

Efter lunchen var det dags för gruppvisa diskussioner där man valde ett av fyra teman, nämligen Att upphandla livsmedel, Att införa E-handel, Att upphandla Tekniska konsulter och Att upphandla Verksamhetsentreprenader. Efter en fikapaus sammanfattades så dagens diskussioner och berättades att nästa års mötesplats blir Borås.

Madelene Winbo, arrangör och medlem i SOI:s styrelse var mycket nöjd med dagen. – Detta kommer jag att leva på länge, sade hon och menade också att den stora uppslutningen tydligt visar det stora behovet av att träffas och diskutera.

– Både föredragen och de följande diskussionerna var väldigt givande eftersom de var så inriktade på praktisk problemlösning. Diskussionerna blev intensiva och mycket konstruktiva. Det handlade inte om teoretiska eller juridiska hårklyverieri löste gemensamma problem tillsammans!