Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Ordföranden har ordet

10 september, 2012

ordforarsept12

Höstens arbete är i full gång!

Nu är det full fart igen efter en skön sommar.

Delar av styrelsen deltog i Almedalen. Det var ett antal debatter och aktiviteter som vi deltog i. Vi har lagt ut några aktiviteter på hemsidan så att även ni som inte var på plats skall kunna ta del av dem.

På KOMMEK i mitten av augusti deltog SOI med en monter. Det gav oss möjlighet att träffa en hel del deltagare. Bl.a. var det många revisorer som kom och pratade med oss. Det är intressant att diskutera upphandlingsfrågor med olika yrkesgrupper, nyfikenheten är stor. I montern hade vi en tipstävling. Vinsten var 1000 kr i rabatt på en SOI-certifiering till vinnarnas organisation. Vinnarna kom från Mullsjö, Bengtsfors och Mölndal. En fjärde vinnare har jag tyvärr inte uppgift om organisationen för. Jag återkommer i kommande ”ordförande har ordet” med vilken organisation den vinnaren kom ifrån. Ett stort GRATTIS till vinnarna!

Styrelsen har lämnat remissvar på ”Upphandlingsstödsutredningen”. Vi förordar en stark fristående myndighet, där praktiker finns med, för det framtida upphandlingsstödet. Det är ingen kritik mot dagens upphandlingsstöd men för framtiden ser vi helst en egen myndighet.

I slutet av hösten kommer Anders Wijkmans utredning ”Upphandlingsutredningen” att överlämnas på regeringens bord. Jag har fortfarande förhoppningar om att den kommer att lämna ett antal förslag som underlättar för oss att göra den goda affären.

Lika positiv är jag inte till EU:s kommande upphandlingsdirektiv. De säger sig ha ambitionen att det skall bli förenklingar, än så länge verkar det dock bli än fler regleringar.

Om någon vecka skall jag träffa upphandlingsansvariga på universiteten. De träffas årligen och i år ha de bett att få information från SOI. Spännande!

SOI Norr har haft en, som vanligt, välbesökt träff och i oktober kommer SOI Väst ha en nätverksträff. SOI Norr har ett etablerat samarbete. Det är däremot första gången för SOI Väst. Nu hoppas jag att fler hakar på och tar initiativ till nätverksträffar.  I år är budgeten för nätverksträffar förbrukad men planera redan nu för aktiviteter nästa år.

Vårt avtal om kanslitjänster går ut våren 2013. Styrelsen genomför en upphandling och utvärderar nu inkomna anbud. Vi hoppas på en lika bra aktör som vi har idag.  Tyvärr har inte nuvarande kansli lämnat anbud.

Nästa årskonferens genomförs i Västerås den 8-10 april 2013.  Planeringen är i full gång och styrelsen tar gärna emot tips på föreläsare som ni rekommenderar.

Ja, som ni märker så händer det mycket just nu. Vi har en spännande och arbetsfylld höst att se fram emot.

Lisbeth Johnson