Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Spännande i Västerås!

24 januari, 2013

ostra_hamnen lill

Arbetet pågår för fullt med SOI:s årskonferens i Västerås och programmet fyll med spännande föredragshållare, profiler och inspiratörer samt en del överraskningar. Här följer ett axplock.

Vi hälsas välkomna till Västerås av landshövding Ingemar Skogö och vår ordförande Lisbeth Johnson och vi får lyssna till sånger av Freddy Amigo som till vardags är undersköterska i Västerås men som också slog igenom stort i TV:s Talang 2010.

Vi kommer att få en inspirationsföreläsning av Nicklas Lidström och Curre Lundmark. Nicklas har flyttat hem till Västerås efter 20 år som hockeyspelare i Detroit Red Wings, är flerfaldig Stanley Cup-vinnare samt OS- och VM-vinnare med Tre Kronor och just nu VM-ambassadör för årets hockey-VM. Curre Lundmark är tidigare förbundskapten för Tre Kronor med bland annat ett OS-guld i bagaget!

Årets moderator är Rickard Olsson, programledare från TV där han både är populär frågesportledare och konferencier på diverse stora galor. Vi får besök av Improvisationsteatern som kommer att lära oss mer om kreativ kommunikation.

Vi har ett stort antal intressanta föreläsare, bland annat Sven-Eric Nilsson, förhandlingslärare på SILF. Han presenteras närmare i en separat intervju. Vidare Helena Brynolfsson, inköpsdirektör på PostNord, Roger Lindskog, jurist och upphandlare på Sjöfartsverket och Luftfartsverket, Pia-Britt Hildebrand, upphandlingschef på Landstinget Värmland, Dag Eliasson och Björn Andrén, upphandlingschef respektive upphandlare/inköpsstrateg på Migrationsverket, Tomas Lydahl, författare och kursledare, Jonas Arvidsson, upphandlingschef i Västerås, Marie Rödemark, författare och lärare, Henrik Karlsson, upphandlingschef i Helsingborg, Erica Wright, lärarstrateg, Michael Wickström, inköpschef på Skatteverket.

Förutom allt detta och den avslutande debatten skall vi hinna med en guidad promenad i Västerås (för dem som så önskar) och en härlig middag med prisutdelning, underhållning och dans. Vi skall också hinna mingla, bygga nätverk och diskutera med kollegor.. Och, inte minst viktigt, vi skall genomföra SOI:s formella årsmöte, vilket inleder den sista dagen.

Lite fakta om Västerås
Västerås är Sveriges femte största stad med över 140.000 invånare och grundades år 990 och är därmed en av landets äldsta städer. Flera storföretag har startats i Västerås bl.a. ASEA år 1883, ICA 1938 samt Hennes&Mauritz 1947. ASEA gick samman med Brown Boveri år 1988 med namnet ABB. Västerås har idag flera större företag som ABB, Bombardier, Westinghouse och ICA samt Mälardalens Högskola med 13 000 studenter. Här finns Hässlö internationella flygplats som också har ett intressant flygmuseum. Varje sommar anordnas i Västerås Power Big Meet, som är ett av världens största evenemang för amerikanska bilar.

Intressanta platser i Västerås är bl.a. Slottet, Domkyrkan, Kyrkbacken och Djäkneberget.

Bland många kända personer med nära anknytning till Västerås kan nämnas: Thomas Tranströmer, Lars Gustafsson, Lars Ekborg, Olof Thunberg, Malena Ernman, Loreen, Helena Bergström, Pugh Rogefeldt, Little Gerhard, Nicklas Lidström, Markus Oscarsson, Erling Persson, Salvatore Grimaldi.

För mer information, program och anmälan, klicka här.