Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Louise Strand – ny ordförande för LfU

3 september, 2014

louise 198

Den 26-27 augusti hade LfU, Landstingsnätverket för Upphandling, årsmöte med drygt 40 deltagande inköps- och enhetschefer från samtliga landsting/regioner. Agendan innehöll många intressanta ämnen som e-handel, kategoristyrning och kompetensutveckling. Eva Sveman informerade deltagarna om aktuellt inom upphandlingsjuridik. Deltagarna engagerade sig i gruppdiskussioner om olika aktuella ämnen som de nya reglerna om direktupphandling, kategoristyrning och leverantörsutveckling.

Eva-Lotta Löwstedt Lundell, SOI:s ordförande kom och berättade om SOI och certifiering av inköpare.
–  LfU är ett väl etablerat nätverk som många av våra medlemmar är aktiva i, så det är viktigt även för SOI. Det känns därför roligt att få möjlighet att ha en dialog kring SOIs arbete och certifieringen, säger Eva-Lotta.

Louise Strand, inköpsdirektör i Region Skåne och ledamot i SOI:s styrelse valdes som ny ordförande vid årsmötet.
- Erfarenhetsutbyte med kolleger är mycket givande och inspirerande, menar Louise som ser fram emot arbetet i LfU

Madelene Winbo, upphandlingschef i Region Halland och med många år bakom sig som styrelsledamot i SOI, är ny i styrelsen för LfU.
– Lfu är ett mycket bra nationellt nätverk som driver utvecklingsfrågor inom flera områden, poängterar Madelene.

lfuganget
Foto: Ingemar Sesevic

Fakta om LfU
Landstingsnätverket för Upphandling, LfU, verkar för utveckling, samverkan och erfarenhetsutbyte inom upphandlingsområdet bl a genom produktråd inom olika områden. Landstingsnätverket utgörs av landstingens/regionernas inköpsavdelningar. Styrelsen består av nio inköpschefer. Stockholms läns landsting, Västragötalands regionen och Region Skåne har fast representation, övriga ledamöter sitter i två år. Eva Sveman och Lena Jerreman från SKL deltar i styrelsens arbete. Louise Strand, Region Skåne är ordförande.

För mer information, klicka här.