Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

SOI på KOMMEK 2014

3 september, 2014

soi collage

Intresset är fortsatt stort för den offentliga upphandlingen och det är viktigt att SOI visar att upphandlarna är en viktig och professionell yrkesgrupp för den offentliga ekonomin. Därför hade SOI återigen en monter på KOMMEK, som är en mässa för tjänstemän och förtroendevalda inom kommunerna, landstingen och regionerna i Sverige, där tonvikten ligger på ekonomi och styrning. Arrangemanget ägde även denna gång rum på Malmömässan, 20-21 augusti.

Henrik Karlsson, vice ordförande i SOI, berättar att man i montern framförallt haft besök av politiker, kommun- och ekonomidirektörer och revisorer. Ofta har besökarna haft väldigt konkreta och tydliga frågor, som exempelvis om och i så fall hur kommuner får köpa tjänster av varandra, eller hur man skall kunna upphandla revisionstjänster för offentlig sektor på ett bra sätt. Han berättar att från SOI:s sida är man väldigt nöjda med resultatet. Trots en liten enkel monter hade man fler besökare än en hel del stora leverantörer med påkostade montrar. Det märks att ämnet engagerar, säger Henrik.

Läs gärna även artikeln med ett sammandrag av Johan Almesjös och Anna Forsells föredrag på KOMMEK, om ekonomi och upphandling som ett samspel, ett sätt att säkerställa de affärer man gör baserar sig på de nyttor kommunen vill uppnå och på att dessa nyttor faktiskt effektueras i en kostnadsstyrd ekonomi.

De senaste årens samlade erfarenheter från arrangemang som Almedalen, Kvalitetsmässan och KOMMEK visar tydligt hur viktigt det är att SOI fortsätter att synas utåt och visar fram den professionella upphandlingens möjligheter och betydelse. Förhoppningsvis kan detta utvecklas ytterligare och med fler arenor att synas på. I månadens ordförandebrev utvecklar Henrik Karlsson den frågan ytterligare.