Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Om årskonferensen 2017

22 december, 2016



Förberedelsearbetet pågår nu för fullt inför årskonferensen på Konserthuset i Gävle. Vi har växlat några ord med Egil Nylén och Roger Himmelsköld  i styrelsen. Som vanligt pågår konferensen från måndag lunch till onsdag lunch, denna gång den 24 till 26 april 2017. Strax efter mitten av januari kommer en anmälningssida att komma upp på SOI’s hemsida, med möjlighet att även i god tid boka hotell. Och även i år kommer bokningar med mera att hanteras av NEX konferensbyrå. Medlemmar i SOI har som vanligt ett förmånligare pris för deltagandet och ett antal studenter kommer även denna gång att erbjudas delta till specialpris och förhoppningsvis är ju de en del av framtidens offentliga inköpare.

Från styrelsens sida är man en smula hemlighetsfulla vad gäller programmet men man lovar att det kommer att vara väldigt aktuellt och att det blir en väldigt bra och trivsam konferens. Några smakprov vad gäller ämnen fick vi ändå. Klimat och hållbarhet kommer att avhandlas på flera sätt. bland annat kommer forskaren Johanna Berlin från Sveriges Tekniska forskningsinstitut att prata om LCA. Livscykelanalys eller Life Cycle Assessment (LCA) är en metod för att åstadkomma en helhetsbild av hur stor den totala miljöpåverkan är under en produkts livscykel från råvaruutvinning, via tillverkningsprocesser och användning till avfallshanteringen, inklusive alla transporter och all energiåtgång i mellanleden.

IOP – Idéburet offentligt partnerskap blir ett annat ämne, medieträning likaså. Akademiska Hus kommer att berätta om arbetet med att införa LOU i sin verksamhet. Att omvärldsbevaka på ett strukturerat sätt blir ytterligare ett ämne. Frågan om varför vi har misslyckats med den inre marknaden och varför vi inte handlar över gränserna kommer också upp.

Under våren kommer ett antal intressanta gäster och föredragshållare att presenteras på SOI’s hemsida. Håll ögonen öppna och missa inte att anmäla er i god tid, i fjol var det helt fullbokat på årskonferensen.



Festmiddagen på tisdagkvällen går av stapeln i Gasklockorna, som är ett nyskapande kulturområde på Brynäs i Gävle. Här ges teaterföreställningar, konserter, mässor, festivaler och sportevenemang.

Årets Inköpare

Glöm heller inte bort att nominera Årets Inköpare. Tänk till lite extra och nominera er kandidat, någon ni vet som har gjort viktiga avtryck i sin yrkesutövning, som har bidragit till att utveckla arbetet, som avslutat en framgångsrik upphandling eller varit en ovärderlig kollega och arbetskamrat på andra sätt. Det är sådant vi vill uppmärksamma och premiera. Skicka era förslag med en kortfattad beskrivning och era egna kontaktuppgifter till lill.sandberg@sollentuna.se