Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Upphandlingskonferensen 2016

22 december, 2016



Konferensen anordnades 1-2 december 2016 och inleddes dagen efter att Riksdagen röstat igenom de nya upphandlingslagarna LOU, LUF och LUK. ”Riksdagens beslut innebär att vi har en ofullständig implementering av EU-direktivet. Nu tar vi upp dialogen med riksdagens partier för att finna en lösning för arbetsrätten, som inte kom med” sade Ardalan Shekarabi på konferensen.

Konferensen inleddes med sex Key Note Speakers, bl.a. civilminister Ardalan Shekarabi, professor Sue Arrowsmith och generaldirektör Inger Ek. Mycket intressant var Sue Arrowsmith’s genomgång av olika tänkbara scenarios utifrån Brexit, där det än så länge är en helt öppen fråga vad detta kommer att innebära för Storbritannien.



Därefter följde 15 seminarier där de mest intressanta nyheterna i de nya upphandlingslagarna behandlades. Över 60 av Sveriges främsta experter på offentlig upphandling talade och deltagarna på konferensen fick en mycket allsidig belysning av vart och ett av de 15 ämnena. På varje seminarium presenterade tre föreläsare från olika delar av samhället sin syn på de nya reglerna. Det fanns gott om tid både för debatt och för frågor från publiken. Ett exempel på nyheter i de nya upphandlingslagarnaär innovationspartnerskap, som ett sätt att skapa mer långsiktiga samarbeten mellan offentlig sektor och privat näringsliv.

Torsdagskvällen ägnades åt en galamiddag med underhållning och dans för konferensdeltagarna.

Andrea Sundstrand från Upphandlingsrättslig Tidskrift var mycket nöjd med årets konferens och berättar att planeringen redan har påbörjats för nästa års konferens, den 23-24 november 2017. Medarrangörer vid årets konferens var VJS och Upphandling24.