Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Kost & Närings Granatäpple gick till Göteborgs stad

6 april, 2017

Vinnare av Kost & Närings fina och viktiga utmärkelse Årets Granatäpple blev i år Göteborgs stad. Medan Stockholms stad tilldelades den mindre hedersamma Årets Äppelskrutt.

Vinnarna av Årets Granatäpple 2017.

Stolta mottagare av Årets Granatäpple på Kostdagarna var inte mindre än sex av Göteborgs sammanlagt tio områdeschefer inom måltid: Katarina Wochner Carlsson, Anna Rombin Sundbäck, Eva Appelqvist, Helene Gustafsson, Inger M Johansson och Marie Knutsson. På bilden syns även Kost & Närings Marianne Backrud-Hagberg, ordförande, och Åsa Kullberg, vice ordförande.

Göteborgs Stad tilldelades kostchefernas branschförening, Kost & Närings utmärkelse Årets Granatäpple 2017 för sina satsningar på kompetens, samverkan och gemensam organisation av kommunens måltidsverksamhet. Granatäpplets motsats, Årets Äppelskrutt, gick till Stockholms stad.

Vinnarna av utmärkelsen presenterades vid Kost & Närings årliga konferens Kostdagarna, inför 380 kost- och måltidschefer, livsmedelsupphandlare och andra ansvariga inom offentliga måltider, från hela landet.

Årets Granatäpple, vars syfte är att lyfta fram särskilt förtjänstfulla insatser för de offentliga måltiderna, tilldelades Göteborgs Stad med motiveringen:

För att ha insett måltidskompetensens avgörande betydelse för matglädje, välbefinnande och folkhälsa. Genom nära samverkan och utbyte – från stadsdelsnivå hela vägen till kommun och inte minst region – är ni ett sant måltidsföredöme. Bland Sveriges storstadskommuner lyser Göteborgs Stads stjärna i särklass klarast på måltidshimlen.

– Göteborgs Stad har under lång tid satsat både systematiskt och strategiskt när det gäller måltidsverksamheten, med en organisation och strukturer som ger goda förutsättningar för samverkan och kunskapsutbyte. Vi ser också hur hela Västra Götaland utmärker sig jämfört med övriga landet genom olika samarbeten på regionnivå, med Skolmatsakademin som ett av de goda exemplen, sade Marianne Backrud-Hagberg, Kost & Närings ordförande.
 

”Vi håller ögonen på er, Stockholms stad!”

En vänlig men bestämd uppmaning om bättring i form av granatäpplets motsats, Årets Äppelskrutt, riktades på samma gång till Stockholms stad, med motiveringen:

För ett gemensamt måltidsengagemang som – mer än något annat – lyser med sin frånvaro. Om ni från politiskt håll menar allvar med er egen, stolta vision om en klimatsmart stad med en god välfärd för jämlika livschanser, så är det dags att omedelbart ge måltiderna en rejäl skjuts uppåt på huvudstadsregionens prioriteringslista. Vi håller ögonen på er, Stockholms stad!

- Vi som jobbar dagligen med de offentliga måltiderna vet hur viktigt det är med regionalt samarbete, och det är något vi ser väldigt lite av både inom kommunen och på regionnivå. Som landets största kommun bär Stockholm ett särskilt stort ansvar för att lyfta mat- och måltidsfrågorna på ett bättre sätt än hittills, med bättre organisation och breda satsningar på rätt kompetens i verksamheterna, sade Marianne Backrud-Hagberg.