Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Sara Dahlin – doktorand som forskar kring upphandling

22 mars, 2018

Sara är doktorand på Centre for Healthcare Improvement (CHI), en centrumbildning vid Chalmers tekniska högskola som bedriver forskning och utbildning inom hälso- och sjukvård.

Forskningen och utbildningen avser både förbättring, innovation och transformation av hälso- och sjukvården.

CHI har hemvist vid Institutionen för teknikens ekonomi och organisation vid Chalmers och här finns expertis inom ämnesområden som exempelvis kvalitetsutveckling, logistik, produktionsplanering, innovation och organisatoriskt lärande.

Målet är att tillsammans med svensk hälso- och sjukvård skapa och sprida forskningsbaserad och handlingsorienterad kunskap om hur vi kan uppnå en bättre och säkrare hälso- och sjukvård. CHI vill även bidra till den professionella utvecklingen inom ledning och utveckling av hälso- och sjukvården. För att uppnå denna målsättning fokuserar CHI på två delar – forskning och utbildning.

CHI är kopplat till styrkeområdena Livsvetenskaper och teknik samt Samhällsbyggnad.

Sara forskar för egen del på kvalitetsutveckling i offentlig upphandling, med fokus på vård och omsorg. Ämnet för hennes föredrag är alltså helt logiskt Kvalitet och offentlig upphandling. Bland annat har hon i sin forskning gått igenom ett antal upphandlingar för att se hur kvalitetsutveckling beskrivs och utvärderas, liksom för att finna goda exempel (det finns dåliga också). Framför allt har hon tittat på kvalitetsutveckling inom äldrevård. Hur ser bra krav ut? Varför är dessa bra? Man kan titta ur olika perspektiv, säger Sara, exempelvis logiken kring upphandlingar eller logiken kring kvalitet. Det finns en rad kvalitetsområden att utgå från.

Saras övriga forskning handlar om Patientdata i vården – vårdprocesser och Visualisering av data. Om cirka två år tänker sig Sara att avhandlingen skall vara klar. Då planerar vi att återkomma på SOI’s hemsida med resultaten av den. Men redan nu kan ni lyssna på Sara och diskutera med henne på årskonferensen i Jönköping. Föredraget lyssnar vi på 13.15 på onsdagen under de parallella seminarierna.