Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Bättre affärer för 782 miljarder!

30 augusti, 2021

På detta tema håller Svenskt näringsliv, SKR och Upphandlingsmyndigheten tre digitala frukostseminarier under hösten

Höstens tre frukostseminarier handlar alla om kategoristyrning. Det första seminarietillfället, den 16 september hålls av Sveriges Kommuner och Regioner och har rubriken: Vad är kategoristyrning? Mötet leds av Karin Peedu, SKR.
Kategoristyrning är en metod som innebär tvärfunktionellt arbete och som involverar personer från olika delar av organisationen som har rätt sakkunskap. Arbetssättet bidrar till att nå organisationens övergripande mål, ger besparingar samt ökad kvalitet. På seminariet går vi igenom både metodik och praktiskt, med ett exempel från Alvesta kommun.

Det andra seminarietillfället hålls av Svenskt Näringsliv den 14 oktober och har rubriken: Näringslivet syn på kategoristyrning. Vilka är fördelarna med att använda kategoristyrning och vad blir effekten?
Näringslivet har länge arbetat kategoristyrt. Begrepp som supply chain och logistik är viktiga hörnstenar. Lär dig av hur näringslivet arbetar och vad effekten kan bli för båda parter.
Seminarieledare är Ellen Hausel Heldahl, Svenskt Näringsliv.

Det tredje seminarietillfället hålls av Upphandlingsmyndiggeten den 11 november. Det arrangeras av Upphandlingsmyndigheten och leds av Maria Öhman.
Vad har kategoristyrning med samhällsservice att göra?
Genom att ledningen skapar förutsättningar för kategoribaserat arbetssätt kan ett större strategiskt inköpsarbete ske i hela organisationen. Det leder till att organisationen når sina verksamhetsmål, gör samtidigt goda affärer och en väl fungerande samhällsservice erbjuds.

De tre seminarierna sker om line och anmälningslänkarna hittar du här.