Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Dalarnas matmässa – storsatsning på offentlig mat

6 mars, 2022

Ett viktigt bidrag i den regionala utvecklingen!

På initiativ av Upphandlingsdialog Dalarna och Länsstyrelsen Dalarna gör nu en rad organisationer en gemensam satsning på en stor mässa för de offentliga måltiderna i Dalarna. Målet är både att sätta fokus på den offentliga måltidens betydelse och utvecklingsmöjligheter, men också att öka den regionala livsmedelsproduktionen. Pandemin har satt ännu mera fokus på säkra och korta leveranser, samtidigt som Dalarna bara är självförsörjande på en enda gröda, nämligen potatis.

Evenemanget kommer att gå av stapeln den 6 oktober i Rättvik Arena, som både är en bandyhall och en evenemangsarena i det vackra Rättvik, mitt i Dalarna.

Arenan, som invigdes den 13 juni 2010 är Dalarnas största träbyggnad. Den är en multiarena och avsedd för bland annat bandy, musik, kultur, konferenser, utställningar och mycket annat.

På mässan får vi möta en stor mängd utställare från hela den svenska livsmedelsbranschen. Vi får även lyssna på uppträdanden, föredrag och debatter, se kockar från de offentliga köken i Dalarna tävla i matlagning i de mobila kök som sätts upp i arenan och många andra trevligheter. Dagen kommer att avslutas med mingel och prisutdelning.

Mässan arrangeras gemensamt av Upphandlingsdialog Dalarna, Länsstyrelsen Dalarna, LRF, Offentlig gastronomi i Dalarna (där bland annat alla offentliga kostchefer i Dalarna ingår), Mora kommun och Upphandlingscenter (gemensam inköpsorganisation för sju dalakommuner),

Inom kort öppnas Dalarnas Matmässas hemsida. Innan dess kan du få mer information av Sten-Rune Lundin på Länsstyrelsen Dalarna.