Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Linköping – Unik ny upphandlingsutbildning

21 oktober, 2022

Offentlig upphandling av cirkulära lösningar i teori och praktik, 12 hp

Distansutbildning för yrkesverksamma inom offentlig upphandling.

Linköpings universitet erbjuder nu en helt ny utbildning, Offentlig upphandling av cirkulära lösningar i teori och praktik, 12 hp. OBS! Sista ansökningsdag är den 31 oktober.

Offentlig upphandling är en nyckel till ett mer hållbart och cirkulärt samhälle, skriver Mattias Lindahl, professor vid Linköpings universitet och medlem i delegationen för cirkulär ekonomi. Rätt använd kan den, genom sin enorma omfattning, driva fram nydanande mer hållbara lösningar. Lösningar som har potential att skapa mer värde och minskade kostnader för offentligheten.
 
För att lyckas krävs dock ny kunskap, t ex kopplat till teknik, ekonomi och juridik, om hur man på bästa sätt upphandlar dessa mer cirkulära och hållbara lösningar.
Under många år har det funnits en efterfråga från verksamma inom offentlig upphandling om en högre utbildning inom detta. Det är därför glädjande att vi på Linköpings universitet från våren 2023 kommer att ge en distanskurs – ”Offentlig upphandling av cirkulära lösningar i teori och praktik, 12 hp” som riktar sig till yrkesverksamma inom offentlig upphandling.
 
I kursen får studenterna möta ledande forskare och erfarna praktiker. De lär sig om koncept och strategier för utvecklingen av en hållbar cirkulär ekonomi. Vidare om hinder och drivkrafter för implementering av cirkulära strategier vid offentlig upphandling. De får även kunskaper om gällande rättsliga normer som möjliggör, begränsar eller förhindrar upphandling av cirkulära lösningar, samt grundläggande principer för kravhantering och uppföljning. Kursen lyfter även ekonomiska, sociala och miljömässiga aspekter. Studenterna får testa sin förmåga att i grupp utforma, analysera och utvärdera olika typer av upphandlingsunderlag som kan leda till mer cirkulära lösningar samt att individuellt kunna redogöra för gruppens arbete och slutsatser.

Mer infomation om denna distansutbildning på tredjedelsfart hittar du här.