Vilka är trenderna runt hörnet som kommer påverka matsystemets utveckling och framtid?
Nu har RISE publicerat en ny trendrapport, med fokus på framtidens matsystem. Tillsammans har forskare och experter genomfört en omvärldsspaning för att ta reda på vad som väntar matsystemet runt hörnet på kort och lång sikt.
Så här kan du använda trendrapporten
Tanken med trendrapporten är att du ska kunna använda den som en del av underlaget för nästa års verksamhetsplanering, och/eller för att prioritera framtida satsningar och/eller för att säkerställa att ditt företag har rätt kompetens och kapacitet för vad som väntar er runt hörnet.
Trendseminarium
I samband med att rapporten släpptes så sändes även ett mycket sevärt trendseminarium via webben.
I det här timslånga trendseminariet riktades blicken mot trenderna som presenteras i rapporten. Varje trend som presenteras följs upp i ett samtal med en panel som diskuterar konsekvenser, utmaningar och möjligheter.
När framtiden är hybrid
Ulf Sonesson, senior affärsutvecklare RISE Jordbruk och livsmedel
Samarbete med naturen
Eva Salomon, projektkoordinator Kunskapsnav animalieproduktion RISE
Inkomstinnovation och den cirkulära affären
Klara Båth avdelningschef, RISE Jordbruk och livsmedel
När data är kärnverksamhet och uppkoppling är vardag
Anna Rydberg, senior forskare RISE Jordbruk och livsmedel
Hälsa på frammarsch
Maria Biörklund Helgesson, forskare RISE Jordbruk och livsmedel
Moderator var Anna-Karin Karlsson, senior affärsutvecklare RISE Jordbruk och livsmedel och övrig medverkande var Annika Kihlstedt, projektledare Framtidens mat på RISE
Hela seminariet går att se i efterhand och du kan även ladda ner trendrapporten från RISE hemsida, klicka här.