Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Upphandlare i Huddinge vann Handslaget 2023

28 september, 2023

I samband med Mötesplats Offentliga Affärer delades priset ”Handslaget” ut till årets främsta offentliga upphandling.

Utmärkelsen Handslaget är sedan länge väl känd som priset som instiftats av tidningen Offentliga Affärer, vilket skedde redan 2008. Och även i år delades det förstås ut på den stora banketten, vid Mötesplats Offentliga Affärer på den trivsamma och annorlunda Nackastrandsmässan (som egentligen byggdes för att bli en bilfabrik) 27-28 september. Inte en enda bil blev byggd här, men desto fler mässor och andra aktiviteter har passerat revy genom åren.

Som vanligt gällde att ”Priset tillfaller den eller de som genomfört, alternativt medverkat till, en synnerligen god affär/upphandling inom offentlig förvaltning. Priset kan även tillfalla en eller flera personer som genom engagemang och skicklighet arbetat med att utveckla upphandlingsfunktionen genom att, till exempel, kompetenssäkra organisationen, stimulerat till nytänkande eller bidragit till en sund utveckling inom offentlig upphandling”.

Och detta år stod finalkampen mellan följande nominerade: Lina Kihlmark & Rebecka Engberg, Upphandlingsansvarig (Lina) och Upphandlare (Rebecka), Smedjebackens kommunkoncern.
Britt-Marie Tannerstål, Senior upphandlare, Söderhamns kommun.
Ronny Ulltjärn, Upphandlingschef, Borås Stad.
Maria Josliden Karlsson, Inköpssamordnare, Svenska ESF-rådet.
Martina Skog & Sara Wedne, Upphandlare, Huddinge kommun.
Ulrika Svallingson, Hållbarhetskoordinator för socialt ansvar på Stadskontorets upphandlingsenhet, Malmö stad.

Och under publikens jubel blev det alltså Martina Skog och Sara Wedne, upphandlare i Huddinge, som fick ta emot priset, Handslaget 2023. Stort Grattis till er!

Juryns motivering lät som följer; Vinnaren av Handslaget 2023 har under många år bidragit till att skapa goda förutsättningar för kommunens verksamheter. Genom ökad dialog och dedikerat arbete med att motivera och uppmana leverantörer som berikar och utvecklar den svenska välfärden, har vinnaren, utöver att ha genomfört en upphandling som med en mångfald av leverantörer med olika inriktningar väl täcker kommunens behov, också bidragit till att öka andelen idéburna aktörer.

Det är också lätt att föreställa sig att Roger Himmelsköld, som både är upphandlingschef i Huddinge och ledamot i SOI’s styrelse, är extra nöjd, glad och stolt över sina skickliga medarbetare i dag. Men han delar nog glädjen med många andra i Huddinge kommun!