Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Vem blir årets snackis?

28 februari, 2024

Vice ordföranden har ordet

Mitt senaste vice ordförandebrev inleddes med en annan fråga än rubriken ovan. Nämligen ”Vem blir årets inköpare?”. Svaret på den frågan får vi om mindre än två månader. Nomineringen stängde för någon vecka sedan och nu pågår beredning av nomineringarna innan pristagaren utses för att sedan offentliggöras den 17 april på konferensmiddagen i Malmö.

Och det är just mot årskonferensen jag tänkte rikta blickarna i det här brevet. Vi närmar oss konferensen med stormsteg och i skrivande stund har antalet anmälda deltagare redan passerat 600 med råge. Antalet platser på anläggningen Malmö live är begränsat så vill du vara säker på att få en plats för deltagande på plats så rekommenderar jag att inte vänta allt för länge med din anmälan. Självklart finns också möjligheten att delta digitalt för dig som inte kan eller vill delta på plats. Den digitala sändningen är dock begränsad till det som sker på stora scenen. Att göra en mer omfattande digital sändning där ljud och bild från samtliga parallellseminarier håller tillräckligt hög kvalitet är förenat med en produktionskostnad och ett ekonomiskt risktagande som måste motiveras av ett stort förväntat antal digitala deltagare. Det är viktigt för SOI att kunna erbjuda föreningens medlemmar en relativt låg deltagaravgift på konferensen och så länge som det fysiska deltagandet är så uppskattat och efterfrågat så är det där vi väljer att lägga störst fokus.

Förra årets snackis bland föreläsarna blev utan tvekan språkforskaren Ingrid Olsson som bjöd på en tänkvärd och uppskattad föreläsning om klarspråk. Hela 97 % gav henne betyget bra eller mycket bra och jag vågar nog påstå att det är det högsta betyg en föreläsare fått på någon av våra konferenser.

När jag tittar i årets program finns många spännande föreläsningar. Snackisen har ju en förmåga att dyka upp bland de där föreläsningarna som på pappret inte väcker det största intresset så att på förhand gissa om vem som blir årets snackis är nog egentligen ingen idé att göra. Vi får helt enkelt vänta och se. Men ett stalltips är att inte falla för frestelsen att hoppa över sista föreläsningen dag 2 för att få lite extra tid innan middagen. Inte sällan har vi nämligen hittat årets snackis just vid den föreläsningen…

Utöver att arbetet med årskonferensen tar upp mycket av styrelsearbetet för tillfället så arbetar vi så klart också med att färdigställa årsredovisning för 2023 och verksamhetsplan och budget för 2024. Dessa handlingar utgör grunden i det som avhandlas på föreningens årsmöte som traditionsenligt går av stapeln samtidigt som konferensen. Det är lätt att tänka att årsmötet av praktiska skäl hålls samtidigt som konferensen eftersom många av föreningens medlemmar ändå är samlade. Men i själva verket var det från början så att årsmötet var anledningen till att det också anordnades en konferens. Konferensen är alltså i praktiken en aktivitet som anordnas i anslutning till årsmötet, inte tvärtom.

I Linköping var närmare 900 av konferensdeltagarna medlemmar i SOI. Gissningsvis blir vi något liknande i Malmö och jag hoppas på att få se så många som möjligt av er på plats på årsmötet klockan 8.30 tisdagen den 17 april. Det är ett utmärkt tillfälle att få veta mer om föreningens arbete och ett naturligt forum för ett fördjupat engagemang i föreningen.

Med det vill jag önska en fin inledning på våren och på återhörande längre fram.

 Martin Magnusson,

vice ordförande SOI