Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Årskonferensen – anmäl dig i tid!

28 februari, 2024

Antalet platser är i år begränsade.

Med 7 veckor kvar till konferensen i Malmö 16-18 april så kan vi konstatera ett stort intresse då det i skrivande stund är 646 anmälda!

Vi har i år ett begränsat antal platser så därför behöver du anmäla dig i tid om du ska vara säker på att kunna få delta fysiskt på plats. Vi erbjuder naturligtvis även digital sändning för de som önskar den möjligheten.

Programmet innehåller många spännande delar och nedan ser du några av konferensens programpunkter.

Upphandling- ett viktigt verktyg för att bekämpa organiserad och ekonomisk brottslighet
Ekobrottsmyndighetens erfarenhet är att det ofta blir dyrt att göra affärer med kriminella och att det dess utom är förenat med risker och dålig kvalitet. Riskbaserade grundliga kontroller i samband med avtalsskrivning  och uppföljning är nödvändiga för den som vill undvika att göra affärer med personer som använder företag för att begå brott. Vilka risksignaler behöver du känna till, vilka kontroller behöver du göra och hur behöver rättsväsendet och offentliga inköpare/upphandlare arbeta tillsammans för att förhindra att våra gemensamma medel göder den organiserade brottsligheten?

Offentlig upphandlings problem och möjligheter
Tom Madell är docent på Handelsrättsliga institutionen, Ekonomihögskolan vid Lunds universitet och har varit verksam som forskare och hovrättsråd. Han har följt offentlig upphandling i drygt 30 år. Här får du lyssna på både de problem som han har identifierat samt de möjligheter som kan skapa mervärde.