Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Hackathon och Handslag på Mötesplats Offentliga Affärer

26 september, 2024

SOI var på plats

Under torsdagens förmiddag genomfördes ett Hackathon, ett event där utvecklare, programmerare och problemlösare samlas för att lösa ett eller flera olika problem. Samtidigt är mötesformen ett exempel på hur man med AI-baserad teknik kan utveckla dialogen mellan scenen och publiken.

Här deltog både SOI’s ordförande och vice ordförande. Temat var Tillsammans för framgång – Förbättrade förutsättningar för upphandling och inköp. Var med och skapa bättre, innovativa och effektivare lösningar för upphandling och inköp. Ta din plats när vi samlar engagerade representanter från olika organisationer för att utforska nya möjligheter för att optimera upphandling och inköp. Under sommaren samlar vi in de största utmaningarna för upphandlare och inköpare i Sveriges offentliga sektor och förslag på de bästa lösningarna! För att under hackathonet presentera resultatet, tillsammans hitta nya lösningar, reflektera och diskutera de mest effektiva åtgärderna.

Deltog i panelen gjorde Jens Nylander, Entreprenör, Helena Rosen Andersson, Senior counsel , Advokat, Vinge, fd Justitieråd Högsta förvaltningsdomstolen, Sebastian Nordgren, Statens fastighetsverk, Ellen Hausel Heldahl, Jurist och expert på offentlig upphandling, Svenskt Näringsliv, Helena Sköld Lövgren, Upphandlingschef Uppsala kommun och vice ordförande SOI, Sara Persson, Brottsförebyggande specialist, Ekobrottsmyndigheten och Martin Magnusson, Ordförande, SOI.

Läs mer i Martin Magnussons ordförandebrev om hans upplevelse av MOA's hackathon.

Vinnarna av Handslaget 2024
Årets förnyare inom offentliga inköp blev Anette Eriksson med team, från Stockholm Vatten och Avfall. För Årets främsta offentliga upphandling gick priset till Richard Bau, Malmö stad.

Priserna delades ut på banketten den första dagens kväll på Mötesplats Offentliga Affärer.

Motiveringen till priset Årets förnyare inom offentliga inköp lyder:
”Stockholm Vatten och Avfalls inköpsenhet har arbetat hårt, envist och strategiskt för att implementera både nytt format för avtals- och leverantörsuppföljning och genomtänkt & strategisk kategoristyrning och har under relativt kort tid lyft verksamhetens arbete till en sällsynt affärsmässig nivå. SVOA arbetar på en ett banbrytande sätt och är ett föredöme för övriga upphandlar-Sverige. Tack ska tilldelas till hela teamet med inköpschef Anette Eriksson vid styret”.

För priset Årets främsta offentliga upphandling lyder motiveringen så här:
”Richard Bau har lett en upphandling som förtjänar att hyllas för sin djupa marknadsdialog och användarcentrerade fokus. Genom att involvera över 50 personer i bedömningen av användarvänlighet har han skapat ett system som inte bara möter utan överträffar användarnas behov. Med sin fasta hand och tydlighet har Richard tillsammans med sitt team genomfört en föredömlig process, där varje steg genomsyrats av dialog och kvalitetsmedvetenhet. Denna LMS-upphandling, som påverkar 30 000 användare i Malmö stad, är ett lysande exempel på hur komplexa upphandlingar kan genomföras med exceptionell framgång.”